Kinderlintje

Op televisie zie je vaak ‘grote mensen’ die een onderscheiding van de burgemeester of zélfs van de koningin krijgen. Deze mensen hebben bijvoorbeeld iemands leven gered, een nieuwe uitvinding gedaan of een super record gevestigd! Kinderen worden hierbij nog wel eens vergeten. En dat terwijl er ook kinderen zijn die het goede voorbeeld geven aan volwassenen en andere kinderen. Daarom zijn in de gemeente Dongen de Kinderlintjes in het leven geroepen.

Voor wie is het Kinderlintje?

Het Kinderlintje is voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar in de gemeente Dongen die zich belangeloos hebben ingezet voor de Dongense samenleving. Een paar voorbeelden;

  • een kind dat iets heldhaftigs heeft gedaan zoals bijvoorbeeld het redden van een dier uit een benarde situatie
  • een kind dat zich heeft ingezet voor een goed doel
  • een kind dat oudere mensen heeft geholpen
  • een kind dat met een nieuw initiatief komt

Ofwel, het kinderlintje kan ieder kind toekomen dat een goed voorbeeld is geweest voor anderen.

Hoe meld je een kind aan?

Iedereen kan een ander kind aanmelden middels een speciaal voordrachtformulier. Deze formulieren worden aan het begin van ieder schooljaar verspreid via alle basisscholen, maar ook via de bibliotheek en het gemeentehuis. Het volledig ingevulde formulier kan worden opgestuurd naar of worden afgeleverd op het gemeentehuis. Het is heel belangrijk om daarbij twee referenties op te geven. 

Jury

Ieder jaar wordt er een officiële jury samengesteld die beoordeelt welke kinderen een lintje gaan ontvangen. In de jury nemen in ieder geval altijd de burgemeester en de verantwoordelijk wethouder zitting.

Wanneer worden de Kinderlintjes uitgereikt?

De burgemeester van Dongen reikt de kinderlintjes ieder jaar uit op 20 november. Dit is namelijk de Dag van de Rechten van het Kind. De genomineerde kinderen en hun ouders ontvangen daarvoor een speciale uitnodiging. Wanneer 20 november op een zondag valt worden de kinderlintjes een dag eerder of later uitgereikt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Dongense Kinderlintjes kunt u contact opnemen met het team Communicatie via telefoonnummer 0162 – 383 320 of via e-mail communicatie@dongen.nl

 


Uitgelicht

Openingstijden

Gemeentehuis

Zonder afspraak:
maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur
donderdagavond van 17.00 tot 19.00 uur.

Op afspraak:
maandag t/m donderdag van 12.30 tot 17.00 uur (vrijdagmiddag gesloten).

Let op! Vanaf 5 januari 2015 werkt de gemeente Dongen volledig op afspraak. Via onderstaande button kunt u een afspraak maken voor 2015. Meer informatie hierover.

Ik wil een afspraak maken

Let op! Diverse wijzigingen in openingstijden rondom de feestdagen.

Milieustraat De Coolhof

Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur
Zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Contact

Telefoon: 14 0162
E-mail: info@dongen.nl

Meer informatie


Zoeken