Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

De Entree: vanaf 22 december geopend

donderdag 7 december 2017
Thema's De Entree

Vanaf vrijdag 22 december bent u, met uw vragen op het gebied van werk, inkomen en zorg van harte welkom bij De Entree. Deze nieuwe, laagdrempelige toegang tot advies, hulp en ondersteuning in Dongen is te vinden aan de Hoge Ham 104. Loop gerust eens binnen. Ook om alleen een kijkje te nemen!

Aanleiding

De belangrijkste aanleiding voor deze entree is dat de zorgstructuur in de gemeente Dongen tot nu versnipperd was. Inwoners konden daardoor niet goed de weg richting zorg vinden. De nieuwe toegang is daarom gebaseerd op de behoeften en verantwoordelijkheden van de inwoners en de maatschappelijke organisaties.

Wat willen we bereiken?

Het voornaamste doel is dat De Entree een brede 'toegang' is, die direct benaderbaar en goed toegankelijk is voor de inwoners van Dongen. Hiermee willen we het volgende bereiken: 

  • Ondersteuning bieden aan inwoners bij kwesties op alle leefgebieden en deze snel, gericht en in samenhang oppakken. 
  • Een toegankelijke contactgelegenheid bieden, waar inwoners met hun vragen, signalen, zorgen en ideeën terecht kunnen en waar ze antwoorden krijgen op hun vragen. 
  • Het versterken van de eigen kracht en het netwerk van inwoners - Meedoen van inwoners in de maatschappij. 
  • Samenhang en onderlinge hulp in buurt of wijk bevorderen.

Waar?

De Entree is gevestigd op de begane grond van Hoge Ham 104 (tegenover de Rabobank). Er heerst een warme, huiselijke sfeer. Het is een plek waar iedere inwoner met een (hulp)vraag op het gebied van werk, inkomen en zorg welkom is. Iedereen kan gewoon binnen lopen, zonder daarbij een drempel te ervaren. De ingang vindt u aan Hoge Ham 104. Uiteraard is De Entree goed toegankelijk voor minder validen. Parkeren kan aan de achterzijde van het pand. Via de achterkant is tevens de minder validen ingang bereikbaar.

Hoe werkt het?

U loopt binnen bij De Entree. Dit kan zonder afspraak. U wordt door een gastvrouw (of heer) ontvangen. U kunt uw vraag stellen en dan wordt er direct gekeken of er iemand beschikbaar is die u te woord kan staan. Ondertussen krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden en u kunt even plaatsnemen in een van de zitjes, of aan de grote tafel in de 'huiskamer' van De Entree. Zodra een van onze vaste ‘De Entree’ medewerkers beschikbaar is, gaat u met hem/haar in gesprek om uw vraag te bespreken.

Meer informatie

In De Entreekrant (pdf) leest u meer informatie over De Entree. In de vorm van vragen en antwoorden hopen we al veel te verduidelijken. Ook geven we uitgebreide informatie over de contactmogelijkheden, de openingstijden, de thema's en de partners, die samen met de gemeente werkzaam zijn binnen De Entree.

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2017/12/nieuwsitem/de-entree-vanaf-22-december-geopend-294.html