Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Heropening sporthal De Gaasjes

woensdag 3 januari 2018

Op woensdag 10 januari wordt sporthal De Gaasjes in Dongen-Vaart feestelijk heropend. In de afgelopen maanden is de sporthal van binnen en buiten grondig gerenoveerd. Speciale aandacht is uitgegaan naar duurzame installaties en isolatie. Samen met gebruikers van de sporthal, inwoners van Dongen-Vaart, leerlingen van basisschool St. Agnes en iedereen die geïnteresseerd is wordt de sporthal opnieuw in gebruik genomen.

Programma

Het programma is als volgt:

Woensdag 10 januari 2018
Adres: Vaartweg 119, Dongen-Vaart

15:00 uur: Inloop
15:15 uur: Officiële opening door wethouder Piet Panis
15:30 uur: Demonstratie freerunning door leerlingen van basisschool St. Agnes
Tot 17:00 uur: Mogelijkheid om de sporthal te bekijken en het freerunning-parcours te
proberen.

Renovatie

Sporthal de Gaasjes is midden jaren '80 gebouwd. Het complex voldeed niet meer aan de bouwkundige en sportieve eisen van deze tijd. Renovatie van de hal was daarom noodzakelijk. De sporthal heeft een nieuw uiterlijk gekregen. In overleg met de dorpsraad Klein-Dongen-Vaart is gekozen voor donkergroene gevels, passend bij de omgeving. De kleedkamers zijn geheel opnieuw ingericht en er is een aparte toiletgroep gerealiseerd. De sportinstallaties, waaronder de ringen, touwen en het klimrek, zijn vervangen. De nieuwe installaties zijn gemakkelijk in gebruik en voldoen geheel aan de eisen van de moderne sporter. In de zomervakantie wordt de sportvloer nog vervangen.

Duurzaamheid

Speciale aandacht is uitgegaan naar duurzaamheid en energiebesparing. De sporthal is in zijn geheel geïsoleerd, om verlies van warmte tegen te gaan. Ook zijn een warmteterugwininstallatie en een zonneboiler geplaatst. Het college heeft een extra investering gedaan in een warmtepomp. Daarnaast is de sporthal geheel voorzien van ledverlichting. Volgend jaar worden er nog zonnepanelen geplaatst.

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2018/01/nieuwsitem/heropening-sporthal-de-gaasjes-304.html