Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Reconstructie Minister Aalberselaan

donderdag 8 maart 2018

Op 19 maart begint de reconstructie van een deel van de Minister Aalberselaan in Dongen. Tussen de Bolkensteeg en de Mgr. Poelsstraat worden de  trottoirs vernieuwd, parkeerplaatsen en fietsstroken aangelegd en krijgt de rijbaan een forse opknapbeurt.

Omleiding

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, zodat voor bestemmingsverkeer altijd een deel van de straat bereikbaar blijft. Tussen 30 april en 18 mei wordt de Min. Aalberselaan voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Dan is de weg geheel afgesloten. Voor doorgaand verkeer wordt tussen 19 maart en 18 mei 2018 een omleidingsroute via de Hoge Ham - Gasthuisstraat ingesteld. Gezien de extra verkeersdrukte als gevolg van de omleiding en uit oogpunt van veiligheid voeren we extra controles uit op de verplichte rijrichting ter hoogte van de Laurentiuskerk.

Street print

Voor het asfalt is de keuze gevallen op een zogeheten ‘street print’. Het voordeel is dat er asfalt wordt gelegd, maar dat het net lijkt alsof het straatstenen zijn. Tussen de Bolkensteeg en de Mgr. Schaepmanlaan wordt het trottoir aan de oneven kant van de woningen smaller gemaakt zodat hier ruimte ontstaat voor parkeerplaatsen.

Meer informatie: Team Realisatie en Beheer, Iwan Groenen, telefoon 14 0162, e-mail: iwan.groenen@dongen.nl.

 

 

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2018/03/nieuwsitem/reconstructie-miinister-aalberselaan-318.html