Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

NIX zonder ID!

woensdag 16 mei 2018

Ook dit jaar doen we in Dongen mee aan de NIX18 campagne. De NIX18 campagne draagt uit dat niet drinken en roken tot 18 jaar normaal is. De gemeente Dongen doet hieraan mee met verschillende acties die de omgeving van jongeren bereiken en ook door jongeren zelf te activeren. Wij merken bijvoorbeeld dat jongeren nog te weinig uit zichzelf een legitimatiebewijs tonen bij aankoop van alcohol en tabak. Daarom is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden, ook binnen sportverenigingen, waar veel jongeren tot 18 jaar komen.

NIX zonder ID

De NIX18 campagne organiseert van donderdag 17 mei t/m vrijdag 1 juni 2018 de ‘NIX zonder ID’ actie. Tijdens deze actie wil NIX18 zowel aandacht besteden aan het tonen van een identiteitskaart door jongeren als het naleven van de leeftijdsgrens tot 18 jaar door de verkopers. Het naleven van de leeftijdsgrens tot 18 jaar voor alcohol en tabak is niet alleen de taak van ons als gemeente en toezichthouders, maar ook van sportverenigingen.

Wat kunt u doen?

Als sportvereniging of horecaonderneming kunt je deze actie onder de aandacht brengen bij klanten, personeel, vrijwilligers, jonge leden en hun ouders door extra initiatieven te organiseren. De NIX zonder ID toolkit heeft veel materiaal wat je binnen de vereniging of onderneming kunt gebruiken: zoals posters voor de sportsector en korte video’s mocht u een beeldscherm gebruiken. U kunt een NIX18- kalender gebruiken waarmee de leeftijd makkelijker door het bar-personeel gecheckt kan worden. Ook zijn er posters en raamstickers beschikbaar. Verder kan in het ledenblad en/of op de website een artikel over NIX zonder ID opgenomen worden.


Meer informatie en materiaal uit de toolkit vind je op www.naar18jaar.nl/toolkit.

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2018/05/nieuwsitem/nix-zonder-id-347.html