Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Burgemeester sluit pand na vondst harddrugs en softdrugs

maandag 9 juli 2018

Burgemeester Marina Starmans heeft besloten de woning aan de Schubertstraat 20 in Dongen te sluiten na vondst van zowel hard- als softdrugs. Daarnaast werden er in de woning wapens aangetroffen. De woning wordt voor de duur van 4 maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. 

Op 25 mei 2018 trof de politie in de woning verschillende handelshoeveelheden cocaïne, MDMA, ketamine, hennep, en hasj aan. Daarnaast werden er meerdere wapens aangetroffen, waaronder boksbeugels, een ploertendoder en pepperspray.

Tijdelijke sluiting

Van maandag 9 juli tot zaterdag 10 november 2018 is het verboden het pand te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de burgemeester een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woning. De gemeente heeft de omgeving per brief geïnformeerd over de stand van zaken.

Damocles

De sluiting gebeurt op basis van het door de burgemeester vastgestelde Damocles-beleid.
Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. De burgemeester kan op basis van de wet bestuursdwang toepassen en woningen of voor het publiek toegankelijke inrichtingen sluiten als daar sprake is van drugsgerelateerde activiteiten.  

Meld Drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Dongen en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie en gemeente.

 

 

 

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2018/07/nieuwsitem/burgemeester-sluit-pand-na-vondst-harddrugs-en-softdrugs-366.html