Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Piet Leander Wisseltrofee 2018

maandag 9 juli 2018

De kermis duurt nog twee dagen maar gisteren was het weer tijd voor een traditioneel moment. De jury heeft dit jaar weer over het kermisterrein gelopen om een winnaar te bepalen voor de Piet Leander Wisseltrofee. Deze trofee wordt uitgereikt aan een van de exploitanten. De winnende attractie viel op bij de jury en na een kort overleg zijn zij unaniem tot een beslissing gekomen. 

De jury was erg onder de indruk van de klantvriendelijkheid en service op de hele kermis. Bovendien waren alle attracties verzorgd en netjes. De juryleden waren erg te spreken over de draaimolens. Kinderen komen altijd lachend uit de draaimolen en ze kunnen voor een klein bedrag veel rondjes draaien. Maar ook andere attracties vielen op bij de jury zoals de metershoge Booster en de Break Dance.  

Winnaar

De jury vond meerdere attracties leuk maar er kan maar een iemand de winnaar zijn. De juryleden waren het al snel eens. Wat is nou een kermis zonder draaimolens en de lachende kinderen die daarbij horen?  Daarom heeft de jury besloten dat de Draaimolen van mevrouw Spelbrink de winnaar is geworden. De juryleden feliciteren mevrouw Spelbrink met de wisseltrofee. Voor de kleintjes is een rondje op de draaimolen zeker de moeite waard.

Jury

Dit jaar werd de prijs voor de 23e  keer uitgereikt. De jury, bestaande uit Els Zom, Harry Sandig (bouwer van kermisminiaturen) en Yvonne Stevens (journaliste bij Weekblad Dongen), had ieder voor zich een aantal attracties genomineerd. Hierbij is gelet op: service, klantvriendelijkheid, presentatie en netheid rond de attractie.

Dongen werd in 1994 uitgeroepen tot BOVAK-kermisstad van Nederland

Als dank boden de exploitanten in 1995 het houten paard aan dat al jaren trots in de hal van ons gemeentehuis staat. In vervolg hierop is in 1995 de “Piet Leander Wisseltrofee” in het leven geroepen. De Nederlandse Kermisbond en de gemeente Dongen wilden op deze manier de nagedachtenis aan Piet Leander in ere houden. Leander had op de Dongense kermis vele malen een standplaats en leverde met grote inzet en enthousiasme een belangrijke bijdrage aan wat de Dongense kermis nu is.  

 

 

 

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2018/07/nieuwsitem/piet-leander-wisseltrofee-2018-365.html