Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Mooie stap naar Dementievriendelijk Dongen

maandag 24 september 2018

Er zijn steeds meer mensen met dementie, ook in Dongen. Zij zijn partner, vriend(in), sportmaat, lid van de vereniging of klant. Iedereen kan iets doen om ervoor te zorgen dat mensen met dementie en hun naasten volwaardige leden van onze samenleving zijn en blijven. Van gemeente tot bank, van buurman tot ondernemer, van politie tot vereniging.

In Dongen werken we samen aan een dementievriendelijke gemeenschap. Inmiddels is een mooie stap gezet naar Dementievriendelijk Dongen.

Afgelopen vrijdag ontving Theek 5 de sticker ‘Samen dementievriendelijk’ van Alzheimer Nederland. Hiervoor hebben medewerkers de training ‘GOED omgaan met dementie’ gevolgd waardoor ze in de bibliotheek mensen met dementie herkennen en hen goed kunnen helpen. In de bibliotheek is daarnaast ook de dementheek geopend. Dit is een speciale kast in de bibliotheek waar herkenbare, actuele boeken rond het thema en materialen als thematassen en spellen, om herinneringen op te halen met mensen met dementie, te vinden zijn.

Meer informatie vind je op www.theek5.nl/dementie

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2018/09/nieuwsitem/mooie-stap-naar-dementievriendelijk-dongen-385.html