Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Werkzaamheden fietspaden Klein Dongenseweg en Procureurweg

donderdag 13 september 2018

Van dinsdag 25 september tot en met vrijdag 9 november 2018 worden de fietspaden langs de Klein Dongenseweg (tussen de Brouwersdijk en de Bolkensteeg) en de Procureurweg  (tussen de Gaasjesweg en het Hof) opgeknapt. In deze periode zijn de fietspaden afgesloten en is een gedeeltelijke omleidingsroute van kracht.

Werkzaamheden

Met subsidie van de Provincie Noord-Brabant wordt de kwaliteit van de fietspaden langs de Klein Dongenseweg en Procureurweg verbeterd. Beide fietspaden worden voorzien van asfalt en worden naar 3 meter verbreed. De stabiliteit van de fietspaden wordt verbeterd door er een stevige fundering onder aan te brengen. De hagen tussen beide fietspaden en de rijweg worden vervangen door een grasberm, zodat het groen veiliger onderhouden kan worden. Op plekken waar de berm tussen het fietspad en de rijweg kleiner is dan een meter wordt een verhoogde scheidingsband aangebracht.

Langs de watergang tussen Klein Dongenseweg 18 en 36 komt een nieuwe oeverbescherming. De 5 bomen voor Klein Dongenseweg 60 en 62 worden verwijderd omdat hier in de nieuwe situatie te weinig leefruimte voor over blijft.

Planning

Op dinsdag 25 september begint aannemer Schapers uit Raamsdonksveer met de werkzaamheden aan beide fietspaden. Uiterlijk vrijdag 9 november rondt de aannemer de werkzaamheden af. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijven de aanliggende percelen met tijdelijke voorzieningen bereikbaar.

Omleidingsroute

Tijdens de werkzaamheden zijn beide fietspaden afgesloten.

Op de Klein Dongenseweg wordt van 's Gravenmoer richting Dongen één helft van de rijweg afgesloten. Op dit deel kunnen fietsers in twee richtingen rijden. De Klein Dongenseweg is dan tijdelijk voor gemotoriseerd verkeer een eenrichtingsstraat naar 's Gravenmoer toe. Gemotoriseerd verkeer van 's Gravenmoer naar Dongen wordt tijdelijk omgeleid via de Wilhelminalaan, Lage Ham, Beljaartlaan en Bolkensteeg.

Kaartje omleiding werkzaamheden Klein Dongenseweg (jpg)

Tijdens de werkzaamheden aan het fietspad langs de Procureurweg worden fietsers omgeleid via
de Fazantenweg, de Klein Dongenseweg, de Bolkensteeg, de Gaarde en het Hof (en vice versa).

Kaartje omleiding werkzaamheden Procureurweg (jpg)

Meer informatie

Heeft u vragen over de projecten? Neem dan tijdens kantoortijden contact op met de projectuitvoerder van de gemeente Dongen:  Arnoud voor de Poorte, telefoon: 06 - 29 50 18 00, e-mail: Arnoud.voor.de.Poorte@Dongen.nl

Heeft u vragen over en tijdens de uitvoering van de werkzaamheden? Neem dan tijdens kantoortijden contact op met de uitvoerder van aannemer Schapers:  Ben van Merrienboer, teelfoon: 06 - 22 65 52 34, e-mail B.van.Merrienboer@Schapers.nl
 

 

 

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2018/09/nieuwsitem/werkzaamheden-fietspaden-klein-dongenseweg-en-procureurweg-379.html