Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Denk mee, praat mee over sporten in Dongen!

woensdag 7 november 2018

Dongen kent een bloeiend vrijwilligersleven. De vele sport- en culturele voorzieningen en de goede onderwijsfaciliteiten zorgen ervoor dat onze inwoners met veel plezier in Dongen (willen blijven) wonen. Hoe zetten we de verbindende kracht van sport in voor de toekomst? Hoe houden we sportvoorzieningen betaalbaar en van goede kwaliteit? Hoe spelen we in op trends en ontwikkelingen? Daarover gaan we graag met inwoners, ondernemers en verenigingen in gesprek. Met als doel: komen tot een sportvisie voor Dongen.

De sportvisie zetten we op aan de hand van vier thema's. Per thema organiseren we twee bijeenkomsten tussen november 2018 en april 2019.  

De bijeenkomsten over Sportstimulering, Toekomst van de sportvereniging en Sport als middel zijn al geweest.  Op 9 april vindt de inspraakavond over Sportaccomodaties plaats en is de terugkoppeling van de andere inspraakavonden: 

Thema 4: Sportaccommodaties & terugkoppeling inspraakavonden: 9 april 2019. Locatie: Atletiekvereniging Atledo (Hertog Janstraat 41) van 19:00 uur tot 21:30 uur.
Hoe komen we tot duurzame sportvoorzieningen voor de toekomst van Dongen? De resultaten van de ruimtelijke scan sportvoorzieningen, duurzaamheid, sport in de openbare ruimte en multifunctioneel gebruik staan op de agenda.

Aanmelden
We nodigen u van harte uit om bij deze avonden aanwezig te zijn. Laat u ons weten of u aanwezig bent? Uw aanmelding stuurt u naar jannie.willemse@dongen.nl.

Ruimtelijke scan
Een ruimtelijke scan van alle sport- en beweegvoorzieningen maakt deel uit van de sportvisie. Binnen de ruimtelijke scan kijken we naar de sport- en beweegvoorzieningen die we nu nodig hebben binnen de gemeente, maar ook naar de behoefte in de toekomst. De ruimtelijke scan is opgezet door adviesbureau Kragten. Zij geven tijdens de inspraakavond een presentatie over de resultaten van de scan.

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2018/11/nieuwsitem/denk-mee-praat-mee-over-sporten-in-dongen-399.html