Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Beste Bibliotheek: Stem ook op Theek 5 Dongen

donderdag 28 februari 2019

Bibliotheek Theek 5 Dongen is genomineerd voor de titel Beste Bibliotheek van Nederland. Theek 5 wil deze ‘Oscar voor bibliotheekwerk’ dolgraag binnenslepen. Tot en met 31 maart kan er gestemd worden, via www.theek5.nl/bestebibliotheek en bij de stemboxen in De Cammeleur, de Geubel, de Bruna én het gemeentehuis. Stem je mee?

Om de titel Beste Bibliotheek van Nederland binnen te slepen is jouw stem belangrijk! Het publiek bepaalt namelijk voor 50% de uitkomst van de verkiezing. De andere 50% ligt in handen van de vakjury. Op www.theek5.nl/bestebibliotheek vind je alle informatie én een filmpje over wat Theek 5 in Dongen allemaal doet.

Sociaal gezicht
Theek 5 Dongen is sinds september 2018 gehuisvest in de nieuwe Cammeleur. De 'bieb' van tegenwoordig ziet er heel anders uit dan vroeger. Boeken en educatie zijn nog steeds heel belangrijk, maar de bibliotheek van nu is vooral een multifunctioneel kennishuis. Inwoners krijgen in De Cammeleur een steuntje in de rug door kennis en informatie te delen en ondersteuning te bieden. Met als doel: kennis vergroten en talent ontwikkelen, zodat iedereen in de samenleving mee kan doen en bij kan dragen.

Wereld beetje mooier
Theek 5 werkt bijvoorbeeld samen met Taal Centraal en ContourdeTwern om laaggeletterdheid aan te pakken, houdt inloopspreekuren voor juridische hulp, logopedie en digitale vragen en verwelkomt mensen met dementie en hun mantelzorger in de Dementheek. Daarnaast biedt de bibliotheek themaworkshops en –cursussen aan en kunnen de kleinsten komen luisteren naar mooie verhalen. Ook voorziet Theek 5 regelmatig in vrijwilligersbanen voor bijvoorbeeld uitkeringsgerechtigden of mensen met een beperking.

Kwartiermaker
Theek 5 is een kwartiermaker die partijen samenbrengt, neemt hierin het voortouw en zoekt actief naar nieuwe manieren van samenwerking. Er wordt al nauw samen gewerkt met de samenwerkingspartners binnen De Cammeleur (DonckHuys, Het KunstPodium en ContourdeTwern), maar ook in toenemende mate met Dongense verenigingen, bedrijven, lokale organisaties en bijvoorbeeld kunstenaars. Zo kan Theek 5 de inwoners van Dongen meerwaarde bieden met activiteiten en evenementen. 

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2019/02/nieuwsitem/beste-bibliotheek-stem-ook-op-theek-5-dongen-441.html