Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Bezoekersonderzoek centrum Dongen

woensdag 6 februari 2019

De gemeente Dongen laat van 6 tot en met 23 februari onderzoek doen onder bezoekers van het centrumgebied. In deze periode lopen er enquĂȘteurs in het centrum en kunnen bezoekers door hen aangesproken worden.

Het houden van een bezoekersonderzoek komt voort uit de Centrumvisie en het daaraan gekoppelde Uitvoeringsprogramma Dongen centrum 2018-2020, die met inwoners, ondernemers, winkeliers, ontwikkelaars en organisaties zijn opgesteld. Twee van de speerpunten zijn Winkelen en Ontmoeten & Verblijven. Ambities zijn onder andere het concentreren van detailhandel in het kernwinkelgebied, transformatie van leegstand in de aanloopstraten naar wonen en het verbinden en programmeren van ontmoetingsplekken rondom het centrum (De Cammeleur, het Looiersplein, het Wilhelminaplein en Park Vredeoord).

Detailhandel en horeca aantrekken

Het is nadrukkelijk de wens nieuwe ondernemers in detailhandel in het kernwinkelgebied en horeca aan te trekken. Om scherp te krijgen welk soort detailhandel en horeca gewenst zijn, wordt een bezoekersonderzoek gehouden. De enquĂȘteurs willen graag weten waarom bezoekers in het centrum van Dongen winkelen, waar zij vandaan komen, wat zij missen en welke aspecten van het winkelgebied zij positief of negatief beoordelen. Ook zijn zij benieuwd naar verbeterpunten voor het centrum.

Basis voor verbetering

De uitkomsten van het bezoekersonderzoek vormen een basis voor het verder verbeteren van het centrumgebied. Het onderzoek levert uitgebreide informatie op die gebruikt kan worden om nog beter in te spelen op de wensen van de consument. Voor dit onderzoek zullen ruim 400 bezoekers van het centrum worden bevraagd. Het onderzoek wordt uitgevoerd door adviesbureau BRO en onderzoeksbureau Veldwerk Optimaal.

Team

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2019/02/nieuwsitem/bezoekersonderzoek-centrum-dongen-435.html