Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Reisdocument bijna verlopen? U ontvangt digitaal bericht

vrijdag 22 februari 2019

Als uw reisdocument (paspoort of identiteitskaart) bijna verloopt dan ontvangt u van ons een oproep om een nieuw reisdocument aan te vragen. Vanaf 1 maart 2019 gaat de gemeente Dongen dit digitaal versturen. Voorheen ontving u een brief per post. De gemeente Dongen is aangesloten bij de Berichtenbox van MijnOverheid. U ontvangt vanaf 1 maart 2019 in de Berichtenbox een bericht wanneer uw reisdocument bijna verloopt. Als u geen gebruik maakt van de Berichtenbox, dan blijft u gewoon een brief ontvangen.

Berichtenbox

De Berichtenbox van MijnOverheid is een persoonlijke digitale brievenbus waar u digitale post ontvangt van overheidsinstanties. Naast de gemeente Dongen maakt ook de Belastingdienst, het RDW en het UWV hier bijvoorbeeld gebruik van. Registreren kan met DigiD op www.mijn.overheid.nl. Na registratie kunt u de Berichteninbox direct gebruiken. Heeft u nog geen DigiD? Dan kunt u deze aanvragen via digid.nl/aanvragen.

Waarom Digitaal?

Gemeente Dongen maakt optimaal gebruik van landelijke digitale voorzieningen zoals MijnOverheid. Wij streven ernaar om onze dienstverlening, waar dat kan en wettelijk toegestaan, digitaal aan te bieden.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een DigiD of bij het gebruik van overheidswebsites? Kijk op deze pagina waar u hulp kunt vragen. 

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2019/02/nieuwsitem/reisdocument-bijna-verlopen-u-ontvangt-digitaal-bericht-439.html