Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Gedecoreerden Lintjesregen 2019

zaterdag 27 april 2019

Op 26 april 2019 zijn de lintjes uitgereikt. De gedecoreerden:

Dhr. A.J.M. Brenders, Lid in de orde van Oranje-Nassau

De verdiensten van Antoon Brenders beslaan in zijn totaliteit een periode van meer dan twintig jaar en betreffen een diversiteit aan maatschappelijke activiteiten. Zo  is hij vele jaren een zeer trouw en actief lid, secretaris en dirigent geweest van de Dongelander Muzikanten, een muziekkapel welke in 2011 is opgeheven. Vanaf dat moment heeft de heer Brenders zitting genomen in het Promotieteam Tsjechische Volksmuziek Dongen. Dit team verzorgt jaarlijks twee concerten om daarmee de Tsjechische Blaasmuziek voor Dongen te behouden. De heer Brenders is de samensteller en presentator van de podcast Zlata Muzika en vanaf 2011 is hij penningmeester van de Drie Donken Blaaskapel. De heer Brenders is sinds jaar en dag de steun en toeverlaat van zijn 94-jarige tante.

Dhr. J.P.F. Verharen,  Lid in de orde van Oranje-Nassau

Dhr. Verharen is sinds 1985 actief binnen het brandweerteam in Dongen. Na vele opleidingen is hij, in de functie Manschap B, in de rang van Hoofdbrandwacht terecht gekomen. Als vrijwilliger van de brandweer was hij ruim 33 jaar zeer actief en altijd bereidwillig om anderen te helpen. Bij de heer Verharen staat veiligheid altijd voorop en het team kon altijd op hem rekenen. De heer Verharen heeft in  2018 afscheid genomen bij de Vrijwillige Brandweer.

Dhr. W.F.A.H.M. Mertens, Lid in de orde van Oranje-Nassau

De heer Mertens heeft er inmiddels 48 jaar aan vrijwilligerswerk opzitten! De meeste jaren bij de Scouting St. Jozefgroep Dongen, waar hij maar liefst 32 jaar lang secretaris was. Tegenwoordig zit de heer Mertens in het bestuur van de Stichting Dongha-Heem en Museum De Looierij. De heer Mertens heeft zich bovenmatig ingezet voor de Dongense gemeenschap en vooral voor de Dongense jongeren.

Dhr. J.P.M Brok, Lid in de orde van Oranje-Nassau

De heer brok is al ruim 17 jaar actief als vrijwilliger. Hij zet zich in voor de Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart. Bij de parochie zit hij in vele werkgroepen en is weekkoster bij rouw- en trouwdiensten. De heer Brok heeft aandacht voor de mensen, oog voor zorgelijke situaties en steekt graag de handen uit de mouwen. Ook als maaltijdbezorger en mantelzorger zet de heer Brok zich in. Zijn integere en bescheiden houding zorgt ervoor dat veel kwetsbare ouderen zich naar hem openstellen en hun zorgen met hem delen. Het comité van het Oranjeparkfestival kan al jaren een beroep op hem doen.

Mevr. P.A.E.M. Brok-Koenen, Lid in de orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Brok levert een bijzondere bijdrage aan onze gemeenschap. Samen met haar man zet zij zich in voor de parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart. Ze heeft een luisterend oor voor de Parochianen en is de steun en toeverlaat voor vele bewoners van zorginstelling De Volckaert, waar zij de winkel onder haar hoede heeft. Al 17 jaar zet is zij een zeer gewaardeerde vrijwilligster die het belang van de bewoners altijd voorop zet.

 

 

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2019/04/nieuwsitem/gedecoreerden-lintjesregen-2019-462.html