Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Gratis bijeenkomst over babbeltrucs

dinsdag 4 juni 2019

Een babbeltruc, diefstal, zakkenrollerij of insluiping zijn incidenten die u het liefst wilt voorkomen. U kunt zelf veel doen aan preventie. Hoe? Hoor hier alles over tijdens de bijeenkomst ‘Geef babbeltrucs geen kans’ op woensdag 12 juni 2019.

Bij een babbeltruc gebruikt een dader een smoes of leugen om zich de woning van een slachtoffer in te praten, met het doel een diefstal te plegen.

Jaarlijks zijn er in Nederland 1.000 geregistreerde aangiftes van babbeltrucs (politiecijfers). Waarschijnlijk is het werkelijke aantal hoger, want veel mensen schamen zich als ze zijn bestolen via een babbeltruc; voor hen is de drempel om melding te maken bij de politie hoger.

De gemeente Dongen, politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) organiseren een voorlichtingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst kunt u al uw vragen kwijt met betrekking tot deze vorm van criminaliteit. Daarnaast kunt u zelf levensecht ervaren hoe een babbeltruc in zijn werk gaat dankzij een virtual reality bril.

Datum: 12 juni 2019

Locatie: De Cammeleur, Hoge Ham 126 in Dongen

Programma

13.30 uur  - Inloop

14.00 uur  - Start programma ‘Geef babbeltrucs geen kans’

14.45 uur  - Pauze

15.00 uur  - Vervolg programma

15.45 uur  - Ruimte voor vragen en gelegenheid voor virtual reality bril met filmpjes

16.00 uur  - Einde

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2019/06/nieuwsitem/gratis-bijeenkomst-over-babbeltrucs-472.html