Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Verenigingen bieden open trainingen aan voor niet-leden

vrijdag 15 mei 2020

DONGEN, Pix4Profs / Jan Stads.

Negen buitensportverenigingen in de gemeente Dongen stellen vanaf deze week hun trainingen gratis open voor niet-leden tot en met 18 jaar. De volgende verenigingen doen mee: Atledo, HV Dongen, TC Bas Dongen, TC De Wiel, MHC Liberty, VV ONI, DVVC, Olympia '60 en VV Dongen. Samen zorgen zij ervoor dat de jeugd in tijden van corona toch kan handballen, voetballen, tennissen, hockeyen en aan atletiek kan doen, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Ook de jongerenwerkers van ContourdeTwern organiseren buitensportactiviteiten (kickboks en circuit). Dat doen ze bij jeugdcentrum De Poort.

Overzicht aanbod
Het overzicht met het aanbod van open trainingen en activiteiten vind je hier

Aanleiding
Vanuit het Kabinet kwam de oproep om in tijden van corona ook niet-leden van sportverenigingen toe te laten tot de buitentrainingen, met name kinderen tot en met 18 jaar. Zo kunnen kinderen die anders niet kunnen sporten, alsnog bewegen en kennismaken met verenigingen. Premier Rutte riep gemeenten op hierbij regie te nemen. In Dongen hebben gemeente en negen buitensportverenigingen voorbereidingen getroffen om sporten voor niet-leden mogelijk te maken.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/archief/2020/05/nieuwsitem/verenigingen-bieden-open-trainingen-aan-voor-niet-leden.html