Logo van Gemeente Dongen

Lintjesregen 2021

maandag 26 april 2021
Lintjesregen 2021

Vandaag, maandag 26 april 2021, zijn drie Dongenaren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje - Nassau tijdens de lintjesregen.

Dhr. Peter, Antonius (Peter) Verschure (28-08-1945) - Lid in de Orde van Oranje - Nassau

Dhr. Verschure is natuurgids bij Natuurvereniging Ken en Geniet en bij het Instituut voor Natuureducatie. Actief lid van de vogelwerkgroep, tuinadviseur van natuurtuin Kandoel en stelt zijn tuin beschikbaar voor educatieve doeleinden. Voor het radioprogramma ‘beleef de lente’ van Vogelbescherming Nederland zijn er camera’s in zijn tuin om het broedgedrag van verschillende vogels te volgen. Dhr. Verschure zit namens Natuurvereniging Ken en Geniet in de commissie die het proces begeleidt t.b.v. de aanleg natuurverbindingsweg in Dongen. Tevens verzorgd hij regelmatig columns over de natuur voor de Dongense internetkrant DongenNieuws en schrijft tweemaal per jaar in de Dongense Glossy. Dhr. Verschure is de oprichter en voorzitter van muziekkapel Aosumnoot GMBH. Naast de jaarlijkse optredens met carnaval treden zij ook op voor ouderen.

Dhr. Benedictus, Adrianus, Maria (Dick) Dankers (07-12-1956) - Lid in de Orde van Oranje - Nassau

Sinds 1994 bestuurslid van de ZLTO Dongen – Loon op Zand (voorheen NCB),  lid van de regiocommissie Oost van Waterschap Brabantse Delta, bestuurslid van de Stichting “De Moers Wereldwijd” en bestuurslid van het Oogstfeest Comité. Tevens heeft de heer Dankers een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de fusies van de Rabobanken in de Langstraat. De heer Dankers stelt regelmatig zijn boerderij open voor scholen en andere geïnteresseerden om extra aandacht te schenken aan het boer-burger contact. 


Mevr. Houkje Broeders – van der Gaast (20-02-1950) - Lid in de Orde van Oranje – Nassau

Mevrouw Broeders is de spreekwoordelijke duizendpoot binnen de PKN- Dongen- Rijen. Kinderen hebben altijd haar bijzondere aandacht gehad. Actief in het leiden van kindernevendiensten, jeugdkampen en het organiseren van spelmiddagen. Zij coördineert en voert het kosterschap uit. Verzorgd de bloemengroet, is voorzitter van de werkgroep Eredienst, begeleid en coördineert begrafenissen, bezoekt nieuwe gemeenteleden, brengt het kerkblad rond, gaat op huisbezoek bij ouderen en zieke gemeenteleden, haalt de kerkbalans op en heeft deel genomen aan diverse hoorcommissies bij de benoeming van nieuwe dominees. Tevens is zij is de oprichter en voorzitter van de vrouwengroep Pandora en organiseert zij breimiddagen waar spullen gemaakt worden voor kindertehuizen in Roemenië.
 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/2021/04/nieuwsitem/lintjesregen-2021.html