Logo van Gemeente Dongen

Digitaal verlengen rijbewijs mogelijk vanaf 1 augustus

woensdag 28 juli 2021
Digitaal verlengen rijbewijs mogelijk vanaf 1 augustus

Vanaf 1 augustus is het in de gemeente Dongen mogelijk een rijbewijs digitaal te verlengen. Na een succesvolle pilot bij 29 gemeenten is Dongen een van de eerste gemeenten waar het mogelijk is een rijbewijs digitaal te verlengen. Het nieuwe rijbewijs kan twee dagen na de aanvraag zonder afspraak worden opgehaald in het gemeentehuis. 

Burgemeester Marina Starmans is blij met de digitale ontwikkeling. “Het verlengen van een rijbewijs wordt op deze manier een stuk eenvoudiger. Inwoners kunnen op een moment dat voor hen het best uitkomt een rijbewijs digitaal verlengen.”

Digitaal verlengen

Het digitaal verlengen van een rijbewijs kan eenvoudig en veilig via de website van het RDW. De RDW is de organisatie die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen in Nederland verzorgt. Voor het digitaal verlengen van een rijbewijs dient een pasfoto gebruikt te worden die is gemaakt in een erkende fotocabine of door een RDW erkende fotograaf. Vanaf 3 augustus is ook een fotocabine van het RDW in het gemeentehuis te vinden. Na de aanvraag kan het rijbewijs na twee werkdagen zonder afspraak worden opgehaald in het gemeentehuis. Het blijft ook mogelijk een rijbewijs op afspraak in het gemeentehuis te verlengen. Dit is in sommige gevallen ook noodzakelijk. Het digitaal aanvragen is namelijk alleen mogelijk voor het verlengen van een rijbewijs of bij het uitbreiden van categorieën. Een eerste rijbewijs of een rijbewijs waarvoor een gezondheidsverklaring nodig is, kan niet online worden aangevraagd. 

Pilot 

In oktober 2018 is een aantal gemeenten onder begeleiding van de RDW gestart met de pilot Digitaal Aanvragen Rijbewijs. Uit de evaluatie van 29 pilotgemeenten van oktober 2018 tot en met augustus 2020 blijkt dat ongeveer 19% van de inwoners van deelnemende gemeente kiest voor digitaal aanvragen. 

Meer informatie

Op de website van de RDW staat meer informatie over het online verlengen van een rijbewijs en de RDW gecertificeerde fotografen in de buurt. 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/2021/07/nieuwsitem/digitaal-verlengen-rijbewijs-mogelijk-vanaf-1-augustus.html