Logo van Gemeente Dongen

Elektrische deelscooters GO Sharing nu ook in Dongen

woensdag 27 oktober 2021
Elektrische deelscooters GO Sharing nu ook in Dongen

Vanaf vandaag, 27 oktober 2021,  zijn de groene elektrische deelscooters van GO Sharing ook in Dongen terug te vinden. Het bedrijf plaatst 35 deelscooters in de gemeente, die via de GO Sharing app gevonden en geboekt kunnen worden. Met de toevoeging van Dongen aan het servicegebied kan gemakkelijk met het deelvervoer tussen buurgemeenten Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer worden gereisd.

De deelscooters van GO Sharing zijn 24 uur per dag beschikbaar en 100% elektrisch. De accu’s van de voertuigen worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen en iedereen met een rijbewijs en de GO Sharing app kan gebruik maken van de duurzame dienst. De deelscooters zijn eenvoudig via de GO Sharing app te vinden. De app laat het servicegebied zien waarbinnen de scooters geparkeerd kunnen worden.

Verbeteren bereikbaarheid

De deelscooters verbeteren de bereikbaarheid tussen Dongen, Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer en bieden een alternatief voor autoritten in Dongen en de buurgemeenten en naar Tilburg en Waalwijk. GO Sharing heeft dan ook als missie om regio’s met duurzaam deelvervoer te verbinden. “De elektrische deelscooters van GO Sharing dragen bij aan een betere bereikbaarheid van de regio,” licht Wethouder verkeer en vervoer Petra Lepolder toe. “Daarnaast wordt door de komst van de deelscooters duurzaam vervoer toegankelijker voor iedereen in Dongen. We vinden het als gemeente belangrijk het effect van de elektrische deelscooters in Dongen te blijven volgen en hierover in contact te blijven met GO Sharing.”

Van bezit naar gebruik wanneer je het nodig hebt

Het doel van het ambitieuze GO Sharing is het veranderen van de manier van hoe we met vervoer omgaan. “GO Sharing staat voor een groene planeet met gedeelde mobiliteit van iedereen, voor iedereen,” zegt Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing. “Wij willen een gedragsverandering teweeg brengen van ‘iedereen een eigen voertuig’ naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. En dat doen we op een duurzame manier, met elektrisch deelvervoer. Zo zorgen we samen met onze gebruikers voor minder verkeersopstoppingen en het terugdringen van de ruimtebesteding voor parkeerplaatsen. Met het deelvervoer dragen gebruikers niet alleen bij aan een beter leefmilieu, het scheelt ook in de portemonnee: je hebt geen eigendomskosten en betaalt dus alleen per minuut die je reist, vanaf 23 cent.” GO Sharing werkt ook aan de landelijke uitrol van elektrische deelscooters met een snelheid van 45 km/u, e-bikes en elektrische deelauto’s.

Meer informatie en vragen

Heeft u vragen over de deelscooters? Ervaart u overlast? Ga dan naar de website van Go Sharing. Hier leest u meer over de scooters, vindt u veel gestelde vragen en kunt u een overlastformulier invullen. 
 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/2021/10/nieuwsitem/elektrische-deelscooters-go-sharing-nu-ook-in-dongen.html