Logo van Gemeente Dongen

Reconstructie Meester Janssenweg afgerond

dinsdag 16 november 2021
DE VAART

DE VAART, MEESTER JANSSENWEG

De reconstructie van de Meester Janssenweg is dit weekend afgerond. Een bijzonder project waarbij duurzaam bouwen, groen en inwonerparticipatie centraal hebben gestaan. Samen met buurtbewoners van de Meester Janssenweg in Dongen-Vaart hebben Wethouder Lepolder en Wethouder Jansen zaterdag het groen aan de Meester Janssenweg geplant. 

Wethouder openbare ruimte Petra Lepolder is trots op het proces rondom de reconstructie. “Het ontwerp van de Meester Janssenweg is samen met buurtbewoners gemaakt. De afgelopen maanden is hard gewerkt om het ontwerp uit te voeren. Het is dan ook bijzonder om vandaag samen met buurtbewoners de reconstructie af te ronden door de struiken en bomen te planten.”

Klimaatbesteding 
Duurzaamheid was een belangrijk uitgangspunt bij de reconstructie van de Meester Janssenweg. Bij het ontwerp is extra rekening gehouden met de beplanting van de straat. Vanwege de uitstraling van de weg, maar ook omdat dit ervoor zorgt dat het water bij zware regenval goed weg kan zakken in de grond. De geplante bomen en struiken zorgen daarnaast voor een goede biodiversiteit. In totaal zijn er 10 bomen en 356 struiken geplant. Er is gekozen voor verschillende voorjaarsbloeiers en wintergroen, zoals de sierkers, de Spaanse Aak en vlinderstruiken. 

Duurzaam
Ook bij de uitvoering van de werkzaamheden is zoveel mogelijk gekozen voor duurzaamheid. Waar mogelijk is klimaatneutraal gewerkt en gebruikgemaakt van circulaire materialen. Zo leverde Bio Bound opsluitbanden van circulair beton met olifantsgras en leverde Martens-Beton klinkers en betonbuizen gemaakt van circulair materiaal en betongranulaat als grondstof. En door het hergebruiken van grondstoffen is de ecologische voetafdruk van de betonnen opsluitbanden, buizen en klinkers een stuk lager dan normaal beton en klinkers. C-Infra voerde de bestratingswerkzaamheden uit met elektrisch materieel. “Bij de reconstructie van de Meester Janssenweg is er een CO2 reductie van 52 ton ten opzichte van traditionele werkzaamheden. Dat staat gelijk aan de uitstoot op 25 auto’s of het verbruik van 11 huishoudens in een jaar.” licht wethouder klimaat René Jansen toe. “Door de reconstructie is de Meester Janssenweg groener en klimaatbestendiger geworden.”
 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/2021/11/nieuwsitem/reconstructie-meester-janssenweg-afgerond.html