Logo van Gemeente Dongen

Energietoeslag lage inkomens

donderdag 24 maart 2022
Energietoeslag lage inkomens

Huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2022 een eenmalige energietoeslag krijgen. Op 11 maart maakte de regering bekend dat de energietoeslag omhoog gaat naar ongeveer €800,-. Met dit extra geld kunnen zij een deel van de energiekosten betalen. De gemeente Dongen gaat €100 per maand uitbetalen aan inwoners die een bijstandsuitkering hebben. Met terugwerkende kracht. Het gaat in de gemeente Dongen om ruim 300 huishoudens.

Ontvangt u een bijstandsuitkering via de gemeente?

U hoeft niks te doen, u ontvangt de toeslag automatisch van de gemeente. Niet in een keer, maar over acht maanden verdeeld. U ontvangt zo snel mogelijk €300. Dit is €100 voor januari, €100 voor februari en €100 voor maart. Van april tot en met augustus ontvangt u steeds €100 per maand. In totaal hebt u in augustus €800 ontvangen. 

Geen uitkering, wel een laag inkomen? 

Ontvangt u geen uitkering, maar heeft u een laag inkomen? Dan kunt u de toeslag aanvragen via een formulier op deze pagina
Let op: in Dongen kunnen huishoudens met een inkomen tot 120% van het minimum de eenmalige energietoeslag krijgen. Behalve jongeren tot 21 jaar en studenten. Ook dak- en thuislozen en mensen die in een instelling wonen hebben geen recht op de energietoeslag. Als er meerdere huishoudens op 1 adres wonen is er recht op 1 keer energietoeslag.

Heeft u hier vragen over?

Neem dan contact op met de gemeente Dongen via hulpbijfinancien@dongen.nl of 14 0162
 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/2021/12/nieuwsitem/energietoeslag-lage-inkomens.html