Logo van Gemeente Dongen

Werkzaamheden 's Gravenmoer tijdens zomerperiode

woensdag 27 juli 2022
Werkzaamheden 's Gravenmoer tijdens zomerperiode

In mei zijn de werkzaamheden gestart aan de Hoofdstraat in 's Gravenmoer. Wat er gaat gebeuren en een globale planning hiervan leest u op de pagina Wegwerkzaamheden. Inmiddels zijn fase 1 en 2 grotendeels afgerond. Er moet nog een berm worden ingezaaid, een troittoir worden afgerond en lichtmasten van de juiste lampen worden voorzien. De aannemers willen dit nog voor de bouwvakantie (start 8 augustus) afronden. Met het afronden van fase 1 en 2 is het parkeerterrein achter Hoofdstraat 75 (voormalig restaurant ‘SED’) vanuit Klein Dongen via de Klein Dongenseweg weer bereikbaar.

Hieronder volgt de planning van de werkzaamheden tijdens de komende zomerperiode. 

Week 30, vanaf maandag 25 juli: kruising Hoofdstraat - Wilhelminalaan afgesloten

Maandag 25 juli is vanaf 07:00 uur de kruising Hoofdstraat – Wilhelminalaan voor 5 dagen compleet afgesloten voor al het verkeer. De Hoofdstraat is dan vanaf het centrum van ’s Gravenmoer en vanaf Klein Dongen gezien een doodlopende straat. Ook de Wilhelminalaan is dan vanaf Oosteind gezien doodlopend.

Parkeerterrein bereikbaar

Het particuliere parkeerterrein van de slager aan de Wilhelminalaan blijft vanaf Oosteind bereikbaar voor bezoekers. Ook het particuliere parkeerterrein achter Hoofdstraat 75 (voormalig restaurant ‘SED’) blijft via de Klein Dongenseweg vanaf Klein Dongen bereikbaar voor bezoekers van de slager en het hotel. Voetgangers (eventueel met een fiets aan de hand) kunnen over loopschotten om het werkvak heen lopen. Voor de veiligheid het dringende verzoek hier niet te fietsen!

Omleiding

Het doorgaande gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Vaartweg en de Lage Ham. Het doorgaande fietsverkeer wordt omgeleid via de Brouwersdijk, Hoge Dijk, Dwarsdijk en Kerkdijk. De omleidingsroutes worden met borden aangeduid. De beschreven omleidingsroutes zijn ook te zien op deze kaart

Week 31, vanaf vrijdag 29 juli : kruising Hoofdstraat - Wilhelminalaan gedeeltelijk open

Vanaf vrijdag 29 juli 17:00 uur is de rijweg van de Wilhelminalaan weer verbonden met het gedeelte van de Hoofdstraat ten zuiden van de Wilhelminalaan, dat aansluit op de Klein Dongenseweg richting Klein Dongen. De Hoofdstraat is dan nog wel afgesloten ten noorden van de Wilhelminalaan, voor Hoofdstraat 64 (voor de slager). U kunt dan nog niet van de Wilhelminalaan richting het centrum van ’s Gravenmoer rijden (en vice versa).

Week 32, 33 en 34, vanaf vrijdag 5 augustus: alles open

Vanaf vrijdag 5 augustus 16:00 uur is tijdens de bouwvakantie de gehele Hoofdstraat (inclusief de kruising met de Wilhelminalaan) weer 3 weken (week 32, 33 en 34) open voor al het verkeer.
Het nieuw gemaakte werk wordt daarvoor tijdelijk aangesloten op de bestaande situatie.

Week 35, vanaf maandag 29 augustus: Hoofdstraat afgesloten

Vanaf maandag 29 augustus 07:00 uur gaat aannemer Van Wijlen weer verder met Fase 4 van de herinrichting. Het gedeelte van de Hoofdstraat ten noorden van de Wilhelminalaan is dan afgesloten tussen Hoofdstraat 64 (de slager) en Hoofdstraat 56 (de agrariër).

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/2022/07/nieuwsitem/werkzaamheden-s-gravenmoer-tijdens-zomerperiode.html