Logo van Gemeente Dongen

Afronding werkzaamheden Hoofdstraat ’s Gravenmoer

donderdag 17 november 2022
Afronding werkzaamheden Hoofdstraat ’s Gravenmoer

Vrijdag 18 november wordt aan het eind van de werkdag de rijweg van de Hoofdstraat weer geopend voor gemotoriseerd verkeer. In de week daarna worden de laatste inritten en trottoirs afgerond. Het verkeer kan om beurten om deze werkzaamheden heen rijden en hierdoor mogelijk wat hinder ondervinden. Ook wordt in de weken na 18 november de hagen en beplanting in de bermen geplant. Hiervoor wordt we weg niet afgesloten. 

Wat is er aangepast?

Bij de werkzaamheden zijn de wegversmallingen in de Hoofdstraat weggehaald. Hiervoor zijn plateaus in de plaats gekomen. Daarnaast zijn er brede, rode fietssuggestiestroken op de weg aangebracht. Dit geeft meer ruimte voor fietsers en geeft hen een duidelijke plek op de weg. Ook zijn er rioolwerkzaamheden uitgevoerd. Huisaansluitingen zijn vervangen en een hemelwaterriool is aangelegd. 

Bomen

Bij de reconstructie van de Hoofdstraat is ook de groeiplaats van de beeldbepalende bomen verbeterd. Dit gebeurt door het aanbrengen van voedingsstoffen en compost. Hierdoor krijgen deze sfeerbepalende bomen weer een goede toekomstverwachting.

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/afronding-werkzaamheden-hoofdstraat-s-gravenmoer?tx_news_pi1%5Bmonth%5D=11&tx_news_pi1%5Byear%5D=2022&cHash=87f347e58cb4c6d91fa14963a1d3c3ef