Logo van Gemeente Dongen

Babystartpakket voor Dongense aanstaande ouders die het financieel moeilijk hebben

donderdag 06 juni 2024
Babystartpakket voor Dongense aanstaande ouders die het financieel moeilijk hebben

De gemeente Dongen helpt aanstaande ouders die in armoede leven met de eerste benodigdheden voor hun pasgeboren baby. De ouders krijgen een babystartpakket. Gemeente Dongen is hiervoor een samenwerking aangegaan met Stichting Babyspullen.

Met deze samenwerking kan Stichting Babyspullen gezinnen die het niet breed hebben voorzien van een babystartpakket. De gemeente vindt een kansrijke start voor elk kind belangrijk. Wethouder de Hoon (Armoedebestrijding): ‘Ons doel is dat elk kind in Dongen veilig, gezond en gelukkig opgroeit. Met de babystartpakketten leveren we hier een bijdrage aan of als dit stress kan wegnemen bij jonge ouders dan is dat voor ons van veel meerwaarde. Ik ben blij met deze samenwerking en hoop dat we veel jonge gezinnen hiermee helpen’.

Aanvraag door hulpverleners

Hulpverleners kunnen de babystartpakketten aanvragen. Het gaat bijvoorbeeld om een verloskundige of kraamzorgorganisatie. Op deze manier komen de pakketten terecht bij inwoners die 
het nodig hebben.

Kansrijke Start voor elk kind in Dongen

In Dongen hebben GGD Hart voor Brabant, Zorroo (huisartsen), IMW, MEE Plus, VSV (verloskundig samenwerkingsverband), ContourdeTwern, Lunavi kraamzorg en de gemeente Dongen de handen ineengeslagen voor de lokale coalitie Kansrijke Start Dongen. Zij hebben als gezamenlijk doel: in Dongen groeit elk kind veilig, gezond en gelukkig op. Het mag niet uitmaken waar je wieg heeft gestaan. Samen investeren ze in de eerste 1000 dagen van een kind! Het Babystartpakket draagt hieraan bij. 

Stichting Babyspullen

Een kind heeft geen invloed op waar zijn of haar wieg staat. Stichting Babyspullen vindt dat alle kinderen recht hebben op een eerlijke start in het leven, ongeacht de financiële situatie waar ze in geboren worden. Stichting Babyspullen draagt hierin bij door (aanstaande) ouders in armoede te ontzorgen en hun kindje vanaf de geboorte tot twee jaar van basisartikelen te voorzien door het schenken van babystartpakketten. Deze pakketten worden samengesteld uit nieuwe en gebruikte babyspullen en bevatten kleding, bed- en badtextiel, verzorgingsproducten en klein speelgoed.

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/babystartpakket-voor-dongense-aanstaande-ouders-die-het-financieel-moeilijk-hebben?tx_news_pi1%5Bmonth%5D=6&tx_news_pi1%5Byear%5D=2024&cHash=752b7c0ce4b3a7cedc25eefd80f0dd47