Logo van Gemeente Dongen

Dongen Doet Mee-regeling voor 2022 uitgebreid

donderdag 13 oktober 2022
Dongen Doet Mee-regeling voor 2022 uitgebreid

Huishoudens in de ‘Dongen Doet Mee’-regeling ontvangen de komende periode bonnen voor groente, fruit en kleding. In december zijn er extra acties voor kinderen van gezinnen die gebruik maken van de Dongense Meedoenregeling. Met deze extra’s hoopt de gemeente huishoudens met een laag inkomen te ondersteunen in een dure tijd. De gemeente Dongen trekt hiervoor ruim € 40.000 uit. 

Aan inwoners die gebruik maken van de Meedoenregeling is gevraagd waarmee ze de komende periode geholpen zouden zijn. Zij gaven aan behoefte te hebben aan ondersteuning in de energiekosten, boodschappen en (winter)kleding en schoenen. Hierin voorziet de gemeente met de uitbreiding van de Meedoenregeling. 

Groente-, fruit- en kledingbonnen

Huishoudens in de ‘Dongen Doet Mee’-regeling ontvangen tot het eind van het jaar voor elke week   groente- en fruitbonnen ter waarde van € 10. Deze bonnen kunnen ze inleveren bij In ‘t Groen Groenten en Fruit en Natuurlijk Tomaat. Ook krijgen inwoners in de Meedoenregeling dit jaar een kledingbon van € 50. Deze kledingbon kunnen ze besteden bij deelnemende Dongense kledingwinkels. Dit gaat niet van het budget af wat mensen voor de Meedoenregeling krijgen. 

Decemberacties: DongenIce en ‘Aan de Deur Geklopt’

Nog meer dan ooit is het belangrijk dat er extra aandacht gaat naar gezinnen met kinderen. Nu de decembermaand dichterbij komt, komen huishoudens voor ingewikkelde keuzes te staan. In samenwerking met DongenIce is daarom een speciale regeling samengesteld voor inwoners in de Meedoenregeling. Ook stelt de gemeente opnieuw budget beschikbaar aan ‘Aan de Deur Geklopt’. Dit  lokale initiatief zorgt dat ieder kind in Dongen het Sinterklaasfeest kan vieren.  

Wethouder Ankie de Hoon (armoedebeleid); “Na het betalen van rekeningen en boodschappen blijft er in sommige gezinnen weinig tot geen geld over voor kleding of schoenen. Bij het boodschappen doen worden er ongezondere keuzes gemaakt, omdat dat goedkoper is. Terwijl gezond eten voor iedereen beschikbaar zou moeten zijn. Met de bonnen voor groente- en fruit en kleding helpen we de gezinnen die het op dit moment het moeilijkste hebben. Maar armoede en schulden zijn hardnekkige problemen, met vaak een structureel karakter. Daarom zetten we ook in op een structurele aanpak van armoede. Er wordt onderzoek gedaan naar het gebruik en niet- gebruik van onze minimaregelingen. Zodat we ons beleid nog beter kunnen laten aansluiten bij de behoeftes van inwoners die er gebruik van maken.”

Meer inwoners hebben recht op Meedoenregeling 

In Dongen hebben ruim 200 inwoners zich aangemeld voor de Meedoenregeling. Door ruim 700 toekenningen voor de energietoeslag werd nog meer duidelijk dat meer inwoners recht hebben op de Meedoenregeling. Maar ze moeten dit wel zelf aanvragen. Om inwoners hier attent op te maken krijgen huishoudens die wel de energietoeslag ontvangen maar niet zijn aangemeld voor de Meedoenregeling eenmalig de groente- en fruitbonnen thuisgestuurd. Met daarbij de oproep om zich aan te melden voor de Meedoenregeling. Zodat ze alsnog dit jaar gebruik kunnen maken van de acties. Op deze pagina zijn alle regelingen en ondersteuningsmaatregelen makkelijk te vinden. Dongen Doet Mee-aanvragen kan via www.dongen.nl/dongendoetmee

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/dongen-doet-mee-regeling-voor-2022-uitgebreid?tx_news_pi1%5Bmonth%5D=10&tx_news_pi1%5Byear%5D=2022&cHash=dcbfe54de8a89fcdfe57e0ef270269f7