Logo van Gemeente Dongen

Dongen heeft weer een paddenoversteekplaats

donderdag 23 februari 2023
Dongen heeft weer een paddenoversteekplaats

Vanaf dinsdag 28 februari is de Oude Baan voor ongeveer 2 maanden afgesloten tussen huisnummer 96 en het toegangspad naar de kanovijver. Door deze maatregel kunnen padden hier veilig oversteken. Naar verwachting duurt de afsluiting tot eind april / begin mei.

Elk jaar trekken dagelijks honderden padden vanuit het trimbos naar de kanovijver om te paren en eitjes af te zetten. Daarvoor moeten ze de Oude Baan oversteken. Als het donker wordt, blijven ze graag op het warme wegdek zitten. Met als gevolg dat ze worden doodgereden. 

Afsluiting

De afsluiting geldt voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers, fietsers en brommers ondervinden geen hinder. De hulpdiensten zijn ingelicht over de afsluiting en hebben een sleutel voor het opheffen van een paal, zodat zij buurtbewoners kunnen bereiken. Op de Oude Baan worden speciale verkeersborden geplaatst om de paddentrek en de afsluiting aan te kondigen.

Foto: Maikel van Gestel

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/dongen-heeft-weer-een-paddenoversteekplaats?tx_news_pi1%5Bmonth%5D=2&tx_news_pi1%5Byear%5D=2023&cHash=f5bea3cd49cef530d0ccf3b82c3bddee