Logo van Gemeente Dongen

Extra buslijn toegevoegd aan OV-Meedoen Pas 

donderdag 20 juli 2023
Extra buslijn toegevoegd aan OV-Meedoen Pas 

Sinds 3 juli kunnen inwoners van de gemeente Dongen die de Meedoenregeling ontvangen gebruik maken van gratis openbaar busvervoer van Arriva. De Meedoen Pas is een samenwerking tussen de gemeente Dongen en Arriva. Vanaf maandag 17 juli is er een buslijn toegevoegd aan het abonnement op de pas: lijn 2 van Tilburg Centraal Station (CS) naar ETZ Elisabeth.

Het ziekenhuis in Tilburg heeft twee locaties ETZ TweeSteden en ETZ Elisabeth. Met de oude afspraken tussen de gemeente Dongen en Arriva konden inwoners wel naar de ETZ TweeSteden reizen,. Maar niet naar ETZ Elisabeth. Terwijl de meeste afspraken en behandelingen in ETZ Elisabeth zijn. Arriva breidt daarom het abonnement uit met lijn 2 van Tilburg CS naar ETZ Elizabeth. 

Afspraken 

De gemeente en Arriva hebben speciale afspraken gemaakt over de pas. Zo is de pas voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen. Inwoners kunnen de pas gebruiken in buslijnen 229, 230, 231, 327, 328, 631 en 2 (Tilburg CS naar ETZ Elisabeth) van Arriva. De bussen van deze lijnen rijden naar: Tilburg CS/ETZ Elisabeth, Dongen, Oosterhout, Breda CS, Rijen, 's-Gravenmoer, Kaatsheuvel, Dongen-Vaart en Waalwijk. Het abonnement geldt alleen tijdens daluren: dus na 09.00 uur op werkdagen. In het weekend en tijdens vakanties is het abonnement ook voor 09.00 uur geldig.

Kosten openbaar vervoer vaak belemmering

Wie weinig te besteden heeft, reist niet zo snel met het openbaar vervoer. Het zijn vaak de kosten die minima tegenhouden. Juist het aangaan en onderhouden van sociale contacten is erg belangrijk. Eenzaamheid ligt op de loer bij mensen die minder te besteden hebben. Door het gratis busvervoer kunnen mensen op familiebezoek gaan, een uitstapje maken of naar het ziekenhuis zonder dat geld een probleem is. 

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/extra-buslijn-toegevoegd-aan-ov-meedoen-pas?tx_news_pi1%5Bmonth%5D=7&tx_news_pi1%5Byear%5D=2023&cHash=9301b750a57e7c6f36d8f2b0d9ceb30c