Logo van Gemeente Dongen

Participatieavond over speeltuinen en buitenspelen in Dongen

woensdag 15 mei 2024
Participatieavond over speeltuinen en buitenspelen in Dongen

In de gemeente Dongen zijn veel speeltuintjes. Veel van deze speeltuinen zijn al oud en moeten de komende jaren vervangen worden. De gemeente Dongen, de Beweegalliantie en adviesbureau Speelplan gaan tijdens een informatieavond op donderdag 30 mei a.s. graag met inwoners in gesprek over hoe we buitenspelen in de gemeente Dongen zo aantrekkelijk mogelijk kunnen maken.

Hoe ziet de avond op donderdag 30 mei eruit?

We beginnen de avond met een presentatie van de Beweegalliantie. De Beweegalliantie is een landelijk netwerk dat zich inzet om meer mensen aan het bewegen te krijgen. Adviesbureau Speelplan geeft daarna een overzicht van wat de staat is van de speelplekken in Dongen. Ook geven ze een doorkijkje naar de mogelijkheden voor de komende jaren. Hoe willen we dat er omgegaan wordt met de speelvoorzieningen en wat zijn de mogelijkheden? En waar moet de gemeente rekening mee houden bij de aanleg van speeltuinen of vervanging van speeltoestellen? Hierover gaan we graag met jou in gesprek!

Kom je ook?

Wij nodigen je uit om met ons na te denken over de toekomst van de speelplekken in onze gemeente. Jouw inbreng is heel waardevol voor ons.

  • Wanneer: donderdag 30 mei 2024
  • Waar: Centrale hal gemeentehuis Dongen (ingang via achterzijde)
  • Hoe laat: 20.00 uur tot 22.00 uur

Wat is er al gedaan?

In 2023 hebben we op een avond in West 2 en in de Hoge Akker bewoners gevraagd wat ze belangrijk vinden op het gebied van spelen in hun wijk. Ook zijn twee basisscholen bezocht en hebben we op een speelse manier deze vraag gesteld aan de kinderen van de bovenbouw. Daarnaast is opdracht gegeven aan adviesbureau Speelplan om in kaart te brengen wat de speelmogelijkheden en kwaliteit in onze gemeente zijn.

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/participatieavond-over-speeltuinen-en-buitenspelen-in-dongen?tx_news_pi1%5Bmonth%5D=5&tx_news_pi1%5Byear%5D=2024&cHash=6c83ac23e85a68dfe16c51f21901512f