Logo van Gemeente Dongen

Roparun op zondag 28 mei door Dongen

maandag 22 mei 2023
Roparun op zondag 28 mei door Dongen

ATLEDO

Op 28 mei trekken maar liefst 171 Roparunteams door Dongen. Duizenden lopers, fietsers en begeleidende voertuigen zijn dan op weg van Enschede naar Rotterdam. Dit doen zij voor het goede doel: de zorg voor kankerpatiënten. Net als vorig jaar maakt Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje er een feestelijk evenement van, waar iedereen in Dongen aan kan meedoen.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook dit jaar is de Roparun alleen in Nederland. Team ‘t Halve Zolenlijntje uit Dongen doet al 16 jaar mee en is dan ook verheugd dat de estafetteloop, na het succes van vorig jaar, opnieuw door onze gemeente komt. Toen werd Dongen verkozen tot op twee na beste doorkomstplaats. 

Route door Dongen

De Roparun komt tussen 17.00 en 24.00 uur vanuit Kaatsheuvel in Dongen-Vaart binnen. De route gaat via de Hoge Ham, door park Vredeoord naar het Looiersplein, Tramstraat, Gerardus Majellastraat, Atledo, Hertog Janstraat, Roelof van Dalemstraat, Kastanjestraat, Deken Batenburgstraat naar de Eindsestraat richting Tilburg.

Feesttent bij Atledo

Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje heeft in samenwerking met Atledo een feest voorbereid. Vijf bands en een dj treden zondag 28 mei van 17.00 tot 24.00 uur belangeloos op. Er is een groot podium, een catwalk met rode loper voor de teams en er zijn kraampjes met eten en drinken. Iedereen is welkom.

Oranje langs de route

Voor de bewoners langs de route is het weer een spektakel om de renners langs te zien komen en aan te moedigen. Team ’t Halve Zolenlijntje hoopt dat iedereen weer net zo enthousiast zijn huis en tuin versierd met oranje vlaggen, ballonnen en slingers. Oranje is de kleur van het tenue van de ‘Halve Zolen’. Wethouder René Jansen beloont de mooist versierde panden met een prijs. Ook in de feesttent bij Atledo is de dress code oranje.

Horecaondernemers doen mee

Dit jaar doen er enkele horecaondernemers mee om de lopers een feestelijk onthaal te bieden. ’t Karrewiel, Den Hamse Bok, Janssen en Janssen, Winkk, De Cammeleur, LOUD en BART kleden hun terrassen oranje aan en maken er een muzikaal feestje van. Voordat de lopers de tweede nacht ingaan om de resterende 189 kilometers te overbruggen naar de Coolsingel worden ze nog een keer goed opgepept door inwoners en ondernemers!
 

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/roparun-op-zondag-28-mei-door-dongen?tx_news_pi1%5Bmonth%5D=5&tx_news_pi1%5Byear%5D=2023&cHash=a7551010742ae7b2190909c2e514f51b