Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

September: sportmaand in Dongen!

Het is september. Een maand die in Dongen bol staat van sportieve activiteiten. Tijdens de Nationale Sportweek en met de AH Sportactie kun je ontdekken welke sport en vereniging bij jou passen. Ben je benieuwd wie de sportkampioenen van Dongen worden? Dan moet je op vrijdag 15 september in De Salamander zijn bij het Sportgala 2017!

Gratis sporten bij Dongense verenigingen

De Nationale Sportweek en AH Sportactie maken het je mogelijk om de komende maanden gratis te proeftrainen bij Dongense sportverenigingen.

Nationale Sportweek

Van 9 tot en met 17 september 2017 is de Nationale Sportweek. Ook in Dongen is er die week van alles te doen. Je kunt bij verschillende verenigingen gaan proeftrainen. Kijk op www.nationalesportweek.nl voor het volledige aanbod (vanaf begin september). Er is voor ieder wat wils. Het maakt niet uit of je jong, oud, ervaren of onervaren bent. 

AH Sportactie

Proeftrainen kan dit jaar langer dan alleen tijdens de sportweek. Met de AH Sportactie kunnen klanten vanaf 4 september 3 weken lang bij alle 900 AH winkels in Nederland sparen voor gratis sporten. Sportzegels krijg je bij iedere €10,- aan boodschappen. Bij 10 zegels is de spaarkaart vol. Elke volle spaarkaart geeft vervolgens toegang tot een aantal keer gratis sporten bij een lokale sportaanbieder. Via de zoek- en boekmodule, op www.ahsportactie.nl, kun je je vanaf 4 september aanmelden bij sportclubs uit Dongen. Het activeren van volle spaarkaarten kan tot 1 oktober 2017, gratis sporten kan tot 3 december 2017.

Doe mee!

De Nationale Sportweek en AH Sportacties zijn uitgelezen kansen om te ontdekken welke sport en vereniging het beste bij jou passen. Je hoeft geen lid te zijn en de proeftrainingen zijn gratis en vrijblijvend. Ga je liever niet alleen? Neem dan een vriend(in) of kennis mee. Want: samen sporten is nog leuker!

Sportgala

Vrijdag 15 september wordt sporthal de Salamander omgetoverd tot ontmoetingsplek voor het Sportgala Dongen 2017. Iedereen is van harte welkom om de sportkampioenen van Dongen te huldigen. Vanaf 18.45 uur zijn de deuren open, het programma begint om 19.15 uur.

We blikken terug op de prachtige prestaties van sporters en sportteams. Tijdens het gala krijgen de jonge talenten hun ‘minutes of fame’, maken we de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar bekend, reiken we de Nadine Broersen prijs uit en zetten we de sportiefste school in het zonnetje. Ook zijn demonstraties van turnvereniging DIA. Zorg dat je erbij bent! Meer informatie over de genomineerden.

En meer!

En dan is er nog meer! Ook het Dongense verenigingsleven heeft in september leuke evenementen in petto.

Herfsttocht wsv W.I.K.

Op zondag 17 september is de Herfsttocht van wsv W.I.K. Om 10.00 uur vertrekken vanaf café de Viersprong verschillende wandelingen: 5, 10, 15 en 20 kilometer. Aanmelden kan op de dag zelf. Meer informatie vind je op: www.wsvwik.nl.

Dikke Banden Race

Op zondag 24 september organiseert stichting Wielerbelang de Dikke Banden Race voor de Dongense schooljeugd. Inschrijven kan via de website www.wielerbelangdongen.nl of via de inschrijfformulieren die op school zijn uitgedeeld.