Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Wonen (Wmo)

Soms zijn kleine aanpassingen in of rond huis nodig om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of beperkingen. Aanpassingen als een douchestoel of toiletverhoger zijn hulpmiddelen. Die kunt u in bruikleen krijgen of zelf aanschaffen. Gaat het om grotere aanpassingen zoals een traplift, het bad vervangen door een douche of een noodzakelijke aanbouw? Dan komt de leverancier van een traplift of aannemer bij u thuis.

Woningaanpassing

Een woningaanpassing is bedoeld voor inwoners van de gemeente Dongen met een Wmo-indicatie. Bel naar 14 0162 om contact op te nemen met De Entree voor een gesprek over een woningaanpassing. U kunt ook zonder afspraak langskomen bij De Entree aan Hoge Ham 104 of mailen via entree@dongen.nl

Voor wie niet?

U krijgt geen woonvoorziening als u verhuist naar een verpleeg- of verzorgingshuis, als u voor het eerst zelfstandig gaat wonen of voor een vakantiewoning. 

Verhuis- en inrichtingskosten

Iedereen wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Is uw woning niet geschikt te maken? Of is een woningaanpassing duurder dan € 7.252,-? Dan is een verhuizing naar een geschikte woning soms noodzakelijk. Afhankelijk van uw situatie kan de gemeente € 2.458,- vergoeden voor uw verhuis- en inrichtingskosten als u moet verhuizen.

Voor wie?

U woont in de gemeente Dongen en heeft een Wmo-indicatie. De gemeente moet vaststellen dat het noodzakelijk is dat u verhuist naar een aangepaste woning.

Voor wie niet?

U krijgt geen vergoeding als u verhuist naar een verpleeg- of verzorgingshuis, als u voor het eerst zelfstandig gaat wonen, bij ‘gewone’ ouderdomsklachten of voor een vakantiewoning.

Andere gemeente

Verhuist u naar een andere gemeente? Vraag de vergoeding dan aan in de gemeente waar u staat ingeschreven vóórdat u kosten maakt of verhuist.

Aanvragen verhuis- en inrichtingskosten

Neem contact op met De Entree voor een gesprek over verhuis- en inrichtingskosten. U kunt zonder afspraak langskomen bij De Entree aan Hoge Ham 104, u kunt telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 14 0162 of mailen naar entree@dongen.nl. Kijk voor meer informatie over De Entree op deze website.

Eigen bijdrage

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, betaalt u zelf ook een deel van de kosten. Maar de eigen bijdrage is nooit hoger dan wat de voorziening kost. U krijgt automatisch bericht van het Centraal Administratiekantoor (CAK) over de eigen bijdrage. Ook kunt u op de website van het CAK uw eigen bijdrage berekenen. Voor verhuiskosten betaalt u geen eigen bijdrage.

Verzorgingshuis

Een verzorgingshuis is voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Heeft u 24 uur per dag zorg nodig? Dan wordt dat (deels) betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Neem contact op met het verzorgingshuis zelf als u zich wilt inschrijven.