Logo van Gemeente Dongen

Trouwambtenaar Paul Turkenburg

Het woordje ‘Ja’ is het meest gebruikte woord in onze spreektaal. We zeggen te pas en te onpas ‘ja’, vaak onbewust. ‘Ja’ is een stopwoordje geworden. Het ‘Ja-woord’ dat jullie elkaar binnenkort geven is natuurlijk veel meer dan een stopwoord: het is een woord om samen bij stil te staan.

Op jullie trouwdag is ‘Ja’ de overtuiging om samen verder te gaan. Met elkaar, met familie en vrienden deel je dat belangrijke moment en een bewust gekozen nieuw begin.

Jullie hebben vast al nagedacht over de woorden die er op die dag toe doen. In je hoofd ontstaan beelden en misschien hoor je al de muziek die moet klinken. Zo bedenk je de sfeer voor die dag: plechtig en serieus, of losjes en wat spontaner? Feestelijk, dat in ieder geval!

Ik ben nieuwsgierig en ga graag met jullie in gesprek. We zoeken samen naar wat jullie raakt én vermaakt, naar iets bijzonders en eigens: iets wat jullie bijblijft. Het is mijn bedoeling om er samen hoe dan ook iets moois van te maken. En als jullie mij dan straks vragen de trouwceremonie voor te bereiden en te leiden, dan heb ik maar één antwoord: een eenvoudig en hartelijk ‘ja’.

Paul Turkenburg