Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Trouwambtenaar Tjietse Broeders

Vanaf 1 januari 2020 is Tjietse Broeders niet meer werkzaam als trouwambtenaar voor de gemeente Dongen. 

Jullie trouwdag is één van de bijzonderste momenten in jullie leven. In het bijzijn van familie, vrienden en bekenden verklaren jullie aan elkaar om voortaan samen verder door het leven te gaan. Aan elkaar beloven om getrouw alle plichten te zullen vervullen die de wet aan de huwelijkse staat verbindt. En na mijn vraag: “Wat is daarop uw antwoord?”, volgt het romantische hoogtepunt van de trouwceremonie: het ja-woord. Door deze wederzijdse bevestiging worden jullie, met behulp van mij als trouwambtenaar, door het huwelijk aan elkaar verbonden.

In Nederland worden ieder jaar 65.000 huwelijken voltrokken. Dat zijn 130.000 ja-woorden. Het huwelijk is daarmee allesbehalve uniek. Maar er is maar één bruidspaar zoals jullie. En daardoor wordt jullie huwelijksdag wel uniek. Ieder bruidspaar heeft eigen ideeën, wensen en plannen om deze speciale dag vorm te geven. Juist deze persoonlijke invulling - met eigen smaak, sfeer en stijl - kleurt de trouwceremonie. Een op maat gemaakte trouwceremonie vraagt daarom om een informele kennismaking en een zorgvuldige voorbereiding. Mijn kracht ligt in het vertalen van jullie gedachten, gevoelens en wensen in een unieke huwelijksceremonie. Een persoonlijke toespraak met humor, emotie en diepgang. Met als resultaat: een bijzondere huwelijkssluiting die de gasten nog lang bij zal blijven.

Mijn naam is Tjietse Broeders (1987) en sinds 2019 ben ik bij de gemeente Dongen werkzaam als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand.  Aan mij de eervolle uitdaging om bij te dragen aan jullie ja-woord als start van een lang en liefdevol leven.