Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Schulden

Heeft u moeite om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Of heeft u al te maken met aanmaningen van schuldeisers? Vraag dan om hulp, voordat de situatie uit de hand loopt.

PLANgroep

PLANgroep voert samen met de gemeente Dongen de schuldhulpverlening uit. Bij PLANgroep krijgt u gratis, vrijblijvend advies op het gebied van uw geldzaken. Onze consulent geeft u praktische informatie en advies om te leren rondkomen van minder geld en zo ernstige financiële problemen te voorkomen.

Contact & spreekuur

  • Telefoon: PLANgroep is  op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 16.00 uur te bereiken via telefoonnummer 14 0162.

  • Inloopspreekuur: Op woensdag is er inloopspreekuur van 9.00 tot 11.00 uur, dan kunt u binnenlopen zonder afspraak. U vindt PLANgroep in De Entree: Hoge Ham 104 in Dongen.

  • E-mail: U kunt PLANgroep ook bereiken via dongen@plangroep.nl

  • Meer informatie vindt u ook op de website van PLANgroep

Wat kunt u zelf doen?

Zoek op internet naar tips en een handig stappenplan om zelf uw financiële problemen aan te pakken. Deze vindt u bijvoorbeeld op www.zelfjeschuldenregelen.nl. Ga na of u recht heeft op toeslagen van de Belastingdienst.

En heeft u geen schulden, maar wel financiële zorgen? Met het gratis, online persoonlijk budgetadvies van het NIBUD kunt u snel zien of uw zorgen terecht zijn. Spreekt u liever iemand persoonlijk over uw zorgen? Dan kunt u terecht bij de gemeente Dongen en de consulent van PLANgroep.

Houd overzicht

Begin met het ordenen van uw administratie. Maak een overzicht van uw inkomsten en uitgaven en pas uw uitgaven zo nodig aan. Wees voorzichtig met lenen. U betaalt een hoge rente als u koopt op afbetaling. Sparen is goedkoper. Heeft u een laag inkomen? Zorg dan dat u het geld (terug)krijgt, waar u recht op heeft.