Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Individuele inkomenstoeslag

De individuele inkomenstoeslag is een geldbedrag dat de gemeente u 1 keer per jaar geeft als u al 5 jaar of langer van een laag inkomen moet leven. U kunt het geld vrij besteden. Bijvoorbeeld aan spullen die u met een laag inkomen moeilijk kunt betalen, zoals een nieuwe koelkast of een televisie. U hoeft er geen belasting over te betalen.

Voorwaarden

U bent 21 jaar of ouder, maar niet ouder dan de pensioengerechtigde leeftijd. Ook heeft u al 5 jaar achter elkaar een inkomen dat niet hoger is dan 120 % van het bedrag dat u in de bijstand zou krijgen. U bezit weinig spaargeld en daarnaast heeft u geen uitzicht op een hoger inkomen. Het inkomen van uw partner telt ook mee.

Bedragen

De hoogte van de individuele inkomenstoeslag wordt elk jaar opnieuw vastgesteld.

Aanvragen

Neem contact op met De Entree voor een gesprek over de toeslag. U kunt zonder afspraak langskomen aan de Hoge Ham 104, u kunt telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 14 0162 of een mail sturen naar entree@dongen.nl. Kijk voor meer informatie over De Entree op de website.
U krijgt een aanvraagformulier dat u inlevert met de bewijsstukken. Daarna ontvangt u binnen 8 weken een besluit op uw aanvraag. Vaak moet de gemeente informatie opvragen bij het UWV-Werkbedrijf en dat duurt een paar weken