Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Individuele studietoeslag

De individuele studietoeslag is bedoeld als financiële steun voor studenten met een beperking die een studie volgen. Voor sommige studenten kan het namelijk moeilijk zijn om te werken naast hun studie vanwege deze beperking.

Voor wie

Als u vanwege uw beperking niet in staat bent om het minimumloon te verdienen, dan heeft u mogelijk recht op de individuele studietoeslag. U moet echter wel mogelijkheden hebben tot arbeidsparticipatie na uw studie; als u volledig en duurzaam arbeidsongeschikt bent, dan komt u niet in aanmerking. De studietoeslag is bedoeld voor studenten van 18 jaar en ouder die recht hebben op studiefinanciering of WTOS.

Hoogte toeslag

De hoogte van de toeslag is € 100,- per maand. Een individuele studietoeslag wordt per studiejaar eenmalig als één bedrag uitbetaald. U mag zelf bepalen waaraan u de toeslag besteedt.

Aanvragen bijzondere bijstand

Neem contact op met De Entree voor een aanvraag individuele studietoeslag. U kunt zonder afspraak langskomen aan de Hoge Ham 104, u kunt telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 14 0162 of een mail sturen naar entree@dongen.nl. Kijk voor meer informatie over De Entree op de website.
Wij vragen u bij een aanvraag om een aantal documenten in te leveren (zoals het inschrijfbewijs van uw studie), zodat wij kunnen beoordelen of u recht heeft op de toeslag.

Afhandeling aanvraag bijzondere bijstand

De afhandeling van een aanvraag duurt maximaal 8 weken vanaf het moment dat wij alle bewijsstukken hebben ontvangen.