Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Verrassend Dongen Dag 2018

Maandag 21 mei 2018 (2e Pinksterdag) borrelt en bruist het in de gemeente Dongen. Op 14 locaties in Dongen, 's Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart kun je genieten van ouderwetse gezelligheid. Zoals vroeger, bij 's mam in de keuken. Schuif aan, drink een bakske en neem letterlijk een kijkje in de keuken.

Er is geen vaste route met begin- of eindpunt; je kunt de locaties in willekeurige volgorde bezoeken. Je bent welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. Pak als het even kan de fiets, want het kan behoorlijk druk zijn. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. We wensen je veel plezier in Verrassend Dongen! Hieronder vindt u meer informatie over de deelnemende locaties of bekijk de folder voor de plattegrond en het programma.

Wedstrijd

Maak een leuke foto van de dag, deel deze met #verrassenddongen op Instagram en Facebook en maak kans op een mand vol streekproducten van 's mam.

Toertocht 'Lijn 11'
Wil je tijdens Verrassend Dongen een leuk en gratis tochtje met de huifkar van Lijn 11 maken? Dat kan!

Afwisselend vanaf Café-Zaal 't Karrewiel (Vaartweg 112) en Café 't Vaartje (Vaartweg 137) kun je gratis door het mooie buitengebied van Dongen heen en weer naar de Koningin Wilhelmina Molen (Windmolenweg 14) in Dongen. De drie locatie hebben deze dag diverse leuke activiteiten op het programma. Om 11.30 uur vertrekt bijvoorbeeld de oldtimer bromfietstocht (450 deelnemers) bij ’t Karrewiel. Aansluitend kun je met Lijn 11 mee. Meer over de activiteiten bij de verschillende locaties lees je hieronder.

Het toerschema is als volgt:

Ronde

Opstappen

Tussenstop molen

Uitstappen

1

12:00 bij 't Karrewiel

12:30

13:00 bij 't Vaartje

2

13:00 bij 't Vaartje

13:30

14:00 bij 't Karrewiel

3

14:00 bij 't Karrewiel

14:30

15:00 bij 't Vaartje

4

15:00 bij 't Vaartje

15:30

16:00 bij 't Karrewiel


Blijf op de hoogte!

Houd Facebook en Instagram in de gaten voor de laatste nieuwtjes en verrassende foto's.

 

Deelnemende locaties Verrassend Dongen Dag 2018

1. Opener

Veepad 33
5105 AG Dongen
www.opener.nl

Opener gaat officieel open! We zijn natuurlijk al een lange tijd bezig, maar een moment dat iedereen even een kijkje in onze keuken mag nemen is er nog niet geweest. Tijdens Verrassend Dongen houden wij daarom een open(er) dag. Kom bij ons proeven, leren en beleven. Er wordt live een bier gebrouwen bij ’s pap in de brouwerij. Wij vertellen welke ingrediënten wij gebruiken en zelf verbouwen en welke activiteiten er mogelijk zijn in het proeflokaal en op het land rondom onze brouwerij en boerderij. Natuurlijk hebben we ook aan de jongeren en allerkleinsten gedacht. Ook voor hen zijn er veel leuke activiteiten.

Boerderijwinkel D'n Heerd uit Dongen en Cafetaria LEF staan ook op onze locatie en presenteren heerlijke streekproducten. Kortom, genoeg te zien, te voelen, te ruiken en te proeven! Een DJ verzorgt sfeervolle muziek.

Zin om de Verrassend Dongen Dag op een bijzondere fiets te beleven? Ervaar Brabant heeft op onze locatie zo'n 30 fietsen staan. De huur voor een dag bedraagt 5 euro per persoon.

Bekijk hier de flyer met het programma.

Onze locatie is tot 19.00 uur geopend!

 

 

2. Pukkemuk

Vaartweg 192a
5106 NG Dongen
www.pukkemuk.nl

Bij Pukkemuk kunnen kinderen een Oud Hollands cakeje versieren en er worden diverse activiteiten georganiseerd op het terrein dat grens aan de Fazantenweg. Ook is het mogelijk om vanuit Pukkemuk een tochtje met de huifkar de te maken. De activiteiten in het kader van de Verrassend Dongen Dag zijn bereikbaar via de entree aan de Fazantenweg. Het attractiepark (aan de Vaartweg 192A) is gewoon geopend, echter alleen toegankelijk voor de normale toegangsprijs.

3. Kookstudio 't Veurhuis

Moersedreef 10
5106 RE Dongen
www.veurhuis.nl

Kom gezellig een kijkje nemen in de keuken van 't Veurhuis. Hier kun je koken, proeven, beleven en genieten. 's Mam heeft in de keuken iets lekkers klaar gemaakt om te proeven!

4. Café 't Vaartje

Vaartweg 137
5106 NC Dongen
www.hetvaartje.com

Ervaar de ouderwetse gezelligheid van dit dorpscafé en doe mee met spelletjes als driedimensionaal 4-op-een-rij en hoefijzer gooien. De jeu de boules banen zijn open en er wordt een wedstrijd georganiseerd.

Afwisselend vanaf Café-Zaal 't Karrewiel (Vaartweg 112) en Café 't Vaartje (Vaartweg 137) kun je gratis door het mooie buitengebied van Dongen heen en weer naar de Koningin Wilhelmina Molen (Windmolenweg 14) met huifkar 'Lijn 11'. Het toerschema vind je bovenaan deze pagina.

5. Café-zaal 't Karrewiel

Vaartweg 112
5106 NE Dongen
www.cafetkarrewiel.nl 

 

Bij 't Karrewiel kun je gratis kennismaken met een potje Karregolf of Jeu de Kloot. Om 11.30 vertrekt de oldtimerbromfiets-toertocht voor bromfietsen van 25 jaar en ouder. Een waar spektakel om te zien. Op het terrein is een speeltuin voor de kinderen. 's Mam serveert tussen 12.00 en 16.00 uur stukjes Karrekoek om te proeven. Haar keuken is open voor lunch en diner.

Afwisselend vanaf Café-Zaal 't Karrewiel (Vaartweg 112) en Café 't Vaartje (Vaartweg 137) kun je gratis door het mooie buitengebied van Dongen heen en weer naar de Koningin Wilhelmina Molen (Windmolenweg 14) met huifkar 'Lijn 11'. Het toerschema vind je bovenaan deze pagina.

6. Mijntjes' Fast catering slow food

Hoofdstraat 18
5109 AC 's Gravenmoer
www.mijntjessoep.nl 

Kom achterom voor een Kom en de onmiskenbare geur van hop. Verscholen in het groen aan de Hoofdstraat 18 in s’ Gravenmoer, ligt de werkruimte van Mijntjes’ Fast catering, slow food. Op 21 mei gaan de deuren open en zijn jullie van harte welkom om om te komen kijken of om aan te schuiven

 

Voor 3,50 heb je een plekje aan de lange dorpstafel en kies je de allerbeste soep van lokale teelt, vers uit de ketel, met knapperig breekbrood uit eigen oven. Ook hobbybrouwers 'De drie Turfkes' komen naar Hoofdstraat 18. Ze laten je kennismaken met speciaal bier gebrouwen in 's Gravenmoer. Al sinds 2014 maken zij de lekkerste bieren voor de echte liefhebber. Kom gerust kijken hoe het bier gebrouwen wordt en natuurlijk ook wat proeven bij Mijntjes'.

7. Restaurant SED

Hoofdstraat 75
5109 AB 's Gravenmoer
www.samenetenendrinken.nl

 

Maak kennis met deze locatie in 's Gravenmoer en ontdek de mogelijkheden die 's mam biedt voor speciale gelegenheden, zoals bruiloften, verjaardagen en geboortefeesten, een geheel verzorgd feest op jouw locatie of gewoon een gezellig diner.

8. Tomatenkwekerij Natuurlijk Tomaat

Klein Dongeseweg 81
5106 AB Dongen
www.natuurlijktomaat.nl 

 

Bij Natuurlijk Tomaat zijn doorlopend workshops 'bij 's mam in de keuken'. Je kunt er allerlei lekkere hapjes maken van onder andere onze tomaten, paprika's en komkommers. Neem een kijkje in de kas en zie hoe onze producten hier groeien. 's Mam heeft in de keuken en in onze winkel allerlei lekkers klaar gemaakt om te proeven.  Er is een terras, een springkussen en de winkel is open.

9. Molen Koningin Wilhelmina

Windmolenweg 14
5102 AJ Dongen

 

De molen is gebouwd in 1893 en werd als korenmolen gebruikt. Tegenwoordig is de molen nog beperkt in bedrijf. De molenaars vertellen je alles over de historie van de korenmolen en het molenaarsvak. De winkel met allerlei bakproducten is open.

Kinderen kunnen tijdens de Verrassend Dongen Dag pizza's bakken met het pizzadeeg van de molen. PizzaOvenRent Dongen stelt hiervoor speciale hout gestookte pizza ovens beschikbaar.

10. De Vlaamsche Spijcker (voorheen De Vlaamsche Schuur)

Groenstraat 9
5102 PA Dongen
www.devlaamschespijcker.nl

 

Op deze dag presenteren wij graag onze vernieuwde trouwlocatie. Hier kun je binnen, bij de open haard, en buiten, in het trouwprieeltje, trouwen. Geniet van onze bijzondere Frans-Italiaanse tuin met Engelse invloeden onder het genot van een kop koffie of thee met een heerlijk stuk taart, verzorgd door onze partner 'PersonalTouch Cakes'.

11. De IJzertijdboerderij

Oude Oosterhoutsebaan 15
5101 PC Dongen
www.ijzertijdboerderij.nl

Neem een kijkje in de IJzertijd en zie op het erf hoe het dagelijkse leven van zo'n 2600 jaar geleden toen werd geleefd. Boven een houtvuurtje staat een ijzertijds potje van 's mam te pruttelen. Hoe dat smaakt? Dat ervaar je op 21 mei. Verder zijn er oude ambachten te zien en kunnen kinderen meedoen aan activiteiten. De entree bedraagt 1 euro.

12. Heuvelpark

Heuvelpark (bedrijfsverzamelgebouw)
Heuvelstraat 5
5101 TB Dongen
www.heuvelpark.nl 

 

Kom kijken in de verschillende keukens van de ondernemers op het Heuvelpark. Van acupuncturist tot dansschool en van meubelmaker tot kunstenaar. Er is genoeg te doen en te zien voor jong en oud. Ook zijn er lekkere hapjes verzorgd door De Leerloods Dongen;  een groep mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten die samen een passie voor koken delen. Er is van alles te zien en te doen voor jong en oud. Café De Viersprong verzorgt het terras. Suzanne van Create with Colors schminkt de kinderen.

Bekijk hier de programmaflyer van Heuvelpark.

13. Museum De Looierij

Kerstraat 33
5101 BD Dongen
www.delooierij.nl 

 

In het museum kom je alles te weten over de looierij en de relatie met voedingsmiddelen. Voor de kinderen zijn er leuke leerworkshops en staat er 'Lekkers' van 's mam klaar! Nieuwsgierig? Kom maar kijken!

14. Brasserie Winkk

Hoge Ham 124
5104 JK Dongen
www.hoteldevilla.com 

 

Vandaag een speciale Verrassend Dongen Dag-aanbieding: 'Kom smikkels en smeersels proeven uit de keuken van ’s mam'. Daarnaast wordt het à la carte WINKK-menu gepresenteerd met streekgebonden producten, wisselend per seizoen.