Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Werkzaamheden centrum

Het centrum van Dongen is volop in beweging. Na de metamorfose van de Hoge Ham en het Looiersplein én de realisatie van De Cammeleur, zijn in 2019 het Wilhelminaplein, Park Vredeoord, een deel van de Nieuwstraat en de parkeerplaatsen rondom het Looiershof aan de beurt. Daarmee krijgt het centrum een groen kloppend hart, waar je kunt spelen, zitten, een praatje kunt maken, wandelen, herdenken en optreden.

Planning

Wilhelminaplein - Maart 2019

Op dinsdag 12 maart begint de volgende fase in het centrumgebied: de herinrichting van de straten rondom het Wilhelminaplein. Tot 5 juli (2019) worden de straten rondom het plein (inclusief een deel van de Nieuwstraat) en het parkeerterrein opnieuw ingericht. Na de zomer volgen het grasveld van het Wilhelminaplein en Park Vredeoord.

Op het Wilhelminaplein worden veel activiteiten georganiseerd. Daar houden we in de planning rekening mee. Hier ziet u de verschillende fases binnen het project.

Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 22 maart is het kruispunt Nieuwstraat-Wilhelminaplein-Looiershof afgesloten voor verkeer. Het Looiershof blijft bereikbaar via de Zuivelstraat en de Hoge Ham. Het eenrichtingsverkeer op de Hoge Ham tussen de Dr. Willem Dreeslaan en de Biezen wordt tijdelijk omgedraaid. De weekmarkt op maandag 18 maart wordt tijdelijk naar parkeerterrein Binnenhoven (nabij de Aldi) verplaatst. Tijdens de andere fases kan er altijd langs minimaal één zijde van het Wilhelminaplein gereden worden. Gedurende de werkzaamheden blijven er parkeerplaatsen beschikbaar, maar minder dan gebruikelijk. 

Totaalplanning centrumgebied

Voor de aanpak van het centrumgebied is een totaalplanning gemaakt. Deze kunt u hier bekijken.

Impressies

Benieuwd hoe het centrumgebied eruit komt te zien? Bekijk hier de impressies.

Communicatie met omwonenden

Wij informeren omwonenden, weggebruikers en andere geïnteresseerden via WhatsApp. Voeg telefoonnummer 06 - 21817973 toe en meld je aan om updates te ontvangen en vragen te stellen. Lees  hier meer informatie over deze service.

Meer informatie en contact

Heeft u vragen over het project? Neem dan contact op met projectleider Arnoud voor de Poorte via 14 0162 (centraal nummer gemeentehuis) of per e-mail via: realisatieverkeer@dongen.nl