Logo van Gemeente Dongen

Hulp bij digitale vaardigheden

De gemeente Dongen streeft ernaar om de dienstverlening, waar dat kan en wettelijk toegestaan, digitaal aan te bieden. Vindt u, of iemand in uw omgeving, het lastig om om te gaan met websites van de overheid of heeft u moeite met het invullen van online formulieren? Hieronder leest u waar u hulp kunt vinden in de gemeente Dongen of landelijk.

Hulp

Komt u er niet uit op de website van de gemeente Dongen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 14 0162. We kijken of we u telefonisch kunnen helpen. U kunt ook contact opnemen met een van onderstaande organisaties.

  • Informatiepunt Digitale Overheid Dongen: Heb je een vraag over de digitale overheid? Kom naar de bibliotheek, ze helpen je graag! De hulp is gratis en voor iedereen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.
  • Webstek Dongen: Kom naar het inloopuur Webstek voor vragen over computerprogramma's als Word, Excel of social media. 
  • DigiHulplijn: voor vragen over de computer, laptop, mobiel en tablet kunt u gratis belen naar: 0800 - 1508 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur)

Cursussen

  • Bij bibliotheek Theek 5 kunt u gratis (voor leden) online of fysiek cursussen volgen. Bekijk het aanbod
  • Bij Taalhuis Dongen kan iedereen terecht die beter wil leren omgaan met de computer of het internet. Kom naar het inloopuur of volg een curus. Neem contact op.

Websites

  • Digid.steffie.nl: DigiD wordt hier gemakkelijke uitgelegd
  • Seniorweb: De bibliotheek Theek 5 werkt samen met Seniorweb. Zij kunnen voor jou een account aanmaken waardoor je gratis gebruik kunt maken van de online cursussen van Seniorweb. Je hoeft daarvoor geen lid te zijn van de bibliotheek. Bekijk het aanbod. Meld u online aan via die website of neem telefonisch contact op met Theek 5.