Logo van Gemeente Dongen

Huren en kopen

In het hart van het gastvrije Midden-Brabant, dichtbij Breda, Tilburg en Waalwijk, ligt Dongen. De gemeente telt circa 26.000 inwoners en bestaat uit de kernen Dongen, 's Gravenmoer en de landelijk gelegen dorpen Klein-Dongen en Vaart.

Wonen in Dongen

Typerend voor Dongen is het rijke en bruisende verenigingsleven. Elk jaar staan er klinkende evenementen op de agenda, mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers. De Zomerspelen, het Oranjeparkfestival en DongenIce: 3 voorbeelden van evenementen die jaarlijkse duizenden bezoekers trekken.

Maar Dongen biedt meer… Wie van fietsen en wandelen houdt, wordt op zijn wenken bediend. In ons groene buitengebied kun je uren genieten van de natuur. Ook voor sporters zijn er volop mogelijkheden. Bij zo'n 30 verenigingen kun je voetballen, hockeyen, sprinten, fietsen en nog veel meer. Van oudsher is Dongen sterk in onderwijs. Alle kernen beschikken over goede basisscholen. De middelbare school in Dongen, met tweetalig onderwijs, trekt leerlingen uit de regio. 

Bedrijvigheid is er volop: agrarisch ondernemers, winkeliers en wereldspelers als Coca-Cola, Ecco, Montis en GfK hebben hun thuisbasis in Dongen. Kortom, het is hier goed wonen, werken en ontspannen. Daar zorgen we samen voor. Ons motto is dan ook 'In Dongen doen we dingen samen'.

Huurwoning

Bent u op zoek naar een huurwoning in de gemeente? Op de website van wooncorporatie Casade vindt u het aanbod van huurwoningen in Dongen. Op de website van deze wooncorporatie vindt u ook meer informatie over een urgentieaanvraag.

Huurtoeslag

Niet iedereen die huurt kan huurtoeslag krijgen. Om in aanmerking te komen, mag u niet te veel verdienen. Ook mag de huur niet te hoog, maar ook niet al te laag zijn. Op www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening maken en ook leest u daar de belangrijkste voorwaarden. Heeft u moeite met het invullen van online formulieren of bij het gebruik van websites van de overheid. Kijk dan hier waar u hulp kunt krijgen. 

Melding ongewenst verhuurgedrag

In de 'Wet goed verhuurderschap' staan duidelijke regels waar een verhuurder zich aan moet houden. Houdt een verhuurder zich niet aan deze regels dan kan een huurder dit bij de gemeente melden. Er is een video gemaakt die uitlegt wat de Wet goed verhuurderschap voor huurders betekent. De video is in veschillende talen beschikbaar.  
 
Heeft u te maken met ongewenst gedrag door de verhuurder van uw woning? Bijvoorbeeld discriminatie, intimidatie of zelfs bedreiging? Is uw huurovereenkomst niet op schrift gesteld? Moet u meer dan twee maanden kale huur aan borg betalen? Moet u onredelijke servicekosten betalen? Heeft u als huurder bemiddelingskosten betaald? Of heeft u een andere melding over ongewenst gedrag van de verhuurder? Meld het dan bij ons. Dit kan via onderstaande button 'Melding ongewenst verhuurgedrag'. U hoeft uw naam of contactgegevens niet te vermelden bij een melding. U kunt de melding dus anoniem doen. Wilt u weten wat we met uw melding doen of wilt u ons de mogelijkheid geven extra vragen over uw melding te stellen? Vermeld dan in ieder geval een e-mailadres of telefoonnummer bij uw melding. Dan kunnen wij contact met u opnemen als dat nodig is.

Nieuwbouwprojecten

Op het online nieuwbouwplatform www.dongenwoont.nl vindt u altijd het actuele aanbod van nieuwbouwwoningen in de gemeente Dongen. Ook leest u op deze website nieuwsberichten en informatie over wonen in Dongen.

Bouwkavels

In de gemeente Dongen zijn op verschillende plaatsen vrije kavels te koop. Op de pagina Bouwen en verbouwen vindt u meer informatie.