Logo van Gemeente Dongen

Verhuizing vanuit het buitenland

Verhuist u vanuit het buitenland naar de gemeente (immigratie)? Of bent u het komende half jaar minimaal 4 maanden in Nederland? Laat u dan binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk inschrijven bij de gemeente. Neem uw partner en/of kinderen die ook ingeschreven moeten worden, mee.

Inschrijven

EU-burger en/of terug in Nederland

Woonde u al eerder in Nederland? Bezit u de nationaliteit van een land uit de EU/EER of Zwitserland? Neem contact op met Burgerzaken voor het maken van een afspraak via burgerzaken@dongen.nl of via telefoonnummer 14 0162. 

Niet-EU burgers

Komt u voor het eerst naar Nederland en hebt u niet de nationaliteit van een land uit de EU/EER of Zwitserland? Dan vraagt u eerst een verblijfsvergunning aan bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). U kunt een afspraak met de IND maken via (088) 043 04 30.

Het is momenteel erg druk bij Burgerzaken. Het kan langer duren voordat u een afspraak in kan plannen dan dat u van ons gewend bent.

Meenemen

Neem het volgende mee als u zich komt inschrijven bij de gemeente Dongen:

  • Alle personen die u wilt inschrijven in de gemeente Dongen, moeten bij de inschrijving aanwezig zijn;
  • Geldig reisdocument / identiteitsbewijs van iedere persoon die wordt ingeschreven;
  • Bewijs van uitschrijving als u komt van Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Saba of Sint Eustatius;
  • Originele documenten uit het buitenland van uzelf, uw partner en kinderen: bijvoorbeeld geboorteakte, huwelijksakte, echtscheidingsakte en/of soms een overlijdensakte;
  • Deze documenten moeten vaak worden gelegaliseerd en vertaald in het land van herkomst. Dit moet u zelf regelen. Hoe u dit doet, leest u op de website van de Rijksoverheid.

De gemeente mag u vragen om nog andere documenten te laten zien. Bijvoorbeeld een huur- of koopcontract van uw nieuwe woning in Nederland.

Information in English

If you’re moving to Dongen from abroad, and are planning on staying for more than 4 months, you’ll need to register as a resident in our municipality. Read more.