Logo van Gemeente Dongen

Vertrek naar buitenland

Vertrek voor langer dan 8 maanden

Gaat u voor langer dan 8 maanden of misschien zelfs definitief naar het buitenland? Dan moet u bij de gemeente aangifte doen van uw vertrek. We schrijven u dan uit de Basisregistratie Personen (BRP). U kunt de aangifte doen vanaf 4 weken van tevoren tot uiterlijk de dag van uw vertrek.

Korter dan 8 maanden

  • Vertrekt u voor korter dan 8 maanden en houdt u uw adres in Nederland niet aan? Dan kunt u misschien een briefadres nemen
  • Vertrekt u voor korter dan 8 maanden en houdt u uw adres in Nederland aan? Dan schrijven we u niet uit. U hoeft geen aangifte te doen.

Aangifte doen van emigratie

U moet langskomen om aangifte van emigratie te doen. Maak daarvoor altijd eerst een afspraak. Breng uw legitimatiebewijs mee. Alle personen die mee emigreren dienen aanwezig te zijn op de afspraak.

Bewijs van vertrek

Let op: in veel landen hebt u een bewijs van uitschrijving van uw laatste woonplaats nodig. Hiervoor kunt u terecht bij een RNI-loket (Registratie Niet-Ingezetenen)

Sommige landen vragen ook om een verklaring omtrent het gedrag (VOG). U kunt dit document voor uw vertrek aanvragen via de pagina Verklaring omtrent gedrag.

Financiƫle gevolgen

Let op: een emigratie kan financiĆ«le gevolgen hebben. Neem contact op met de Belastingdienst, uw zorgverzekeraar, pensioeninstelling en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) voor uw pensioen. Daar kunt u een correspondentieadres doorgeven.