Logo van Gemeente Dongen

Hulp bij toeslagenaffaire

De Belastingdienst is te streng geweest met het terugvragen van kinderopvangtoeslag. In de periode van 2004 tot 2019 is er bij de Belastingdienst veel misgegaan met het toekennen, stopzetten en terugvorderen van kinderopvangtoeslag. Duizenden ouders werden ten onrechte bestempeld als fraudeur. Dit staat bekend als de toeslagenaffaire. Bent u een gedupeerde van de toeslagenaffaire? Dan komt u in aanmerking voor de herstelregeling van de Belastingdienst. Maar ook het hulpteam hersteloperatie toeslagen van de gemeente helpt u graag als u meer hulp nodig heeft.

Ben ik gedupeerde?

Vraagt u zich af of u gedupeerde bent van de toeslagen affaire? In al deze gevallen is het mogelijk dat u gedupeerde bent:

 • Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom?  
 • Moest u een kinderopvangtoeslag terugbetalen en was dat naar uw idee niet terecht?  
 • Heeft u tevergeefs geprobeerd om bewijsstukken aan te leveren bij de Belastingdienst, maar werden die nooit ontvangen of behandeld?  
 • Kreeg u geen betalingsregeling omdat de Belastingdienst vond dat er sprake was van opzet of grove schuld?  

De gemeente helpt u graag

Heeft u problemen gekregen door de toeslagenaffaire? Denk aan schulden. Maar ook problemen met uw gezondheid, werk, woning of gezin. De gemeente helpt op allerlei onderdelen van uw leven. De gemeente bekijkt samen met u aan welke hulp u behoefte heeft. Zo zorgen we ervoor dat u hulp op maat krijgt. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande:

 • Door uitleg te geven over ingewikkelde zaken.  
 • Door u overzicht te geven over uw geld(zaken).  
 • Het kan ook zijn dat u zich ergens zorgen over maakt en u graag wilt dat iemand met u meedenkt. En u de weg wijst naar de juiste hulp.  
 • Hulp om uw thuissituatie te verbeteren, om werk te vinden, of bij gezondheidsproblemen. De hulp kan voor uzelf zijn, maar ook voor uw kinderen of voor het hele gezin.  
 • Ons hulpteam hersteloperatie toeslagen kan u bijstaan bij gesprekken zijn die u met de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) hebt. Die gesprekken gaan vaak over de beoordeling van uw financiële compensatie en schade. Onze medewerker kan ook helpen bij het indienen van je private schulden.  
 • Hebt u specialistische hulp nodig, zoals van een psycholoog? Ook daar kan het hulpteam bij helpen.  
 • Hebt u hulp in of rond het huis nodig? Zoals onderhoud dat u eerder niet kon doen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Ook daar het hulpteam toeslagen u bij helpen.  

 
Neem contact op met het hulpteam hersteloperatie toeslagen

Dat kan telefonisch door te bellen naar 14 0162 of mail naar hulpteam@dongen.nl. Onze hulp is gratis en vrijblijvend. Het hulpteam hersteloperatie toeslagen kan ook contact met u opnemen. Wij hebben dan uw telefoonnummer of mailadres nodig.