Logo van Gemeente Dongen

Melding openbare ruimte

Kapotte lantaarnpaal? Een losse stoeptegel? Zwerfvuil? Tips of een compliment? Maak een melding! Meldingen en tips over de openbare ruimte geeft u eenvoudig aan ons door via Fixi. Samen zorgen we voor een schone en veilige leefomgeving.

Iets melden? Fix het met Fixi!

Een melding kunt u gemakkelijk maken via de website van Fixi. U kunt meldingen maken door te registreren / in te loggen of u kunt een melding maken zonder account. Vergeet niet uw e-mailadres achter te laten, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van de voortgang van uw melding. 

Download de Fixi-app

Maakt u vaker een melding? Dan kunt u ook de Fixi-app gratis downloaden op uw smartphone via de Apple Store of Play Store. Via de app kunt u de status van de melding in de gaten houden en kunt u nog reageren op een melding, zodra deze is afgehandeld door de gemeente. 

Buitengebied

Ziet u overtredingen of verdachte situaties in het buitengebied zoals stroperij, wildcrossen, (drugs)afvaldumpingen of afvalverbranding? Neem dan contact op met Samen Sterk in Brabant (SSiB). SSiB verzorgt de toezicht en handhaving in het Brabantse buitengebied. Neem contact op via telefoonnummer 0900-9965432 of vul het digitale formulier in.

Milieuklachten

Ervaart u overlast door bedrijven of industrieterreinen? Denk aan geur-, geluid-, stof-, licht- of trillingshinder, bodem- of luchtverontreiniging. Dan kunt u bellen met de MilieuKlachtenCentrale op 073 - 681 28 21 of meld digitaal via www.milieuklachtencentrale.nl

Twijfelt u of de MilieuKlachtenCentrale de juiste plek is om uw constatering te melden? Bekijk welke milieumelding waar thuishoort.

Buurtbemiddeling

In ons land wonen we vaak dicht op elkaar. Dat kan gezellig zijn maar het kan ook leiden tot irritaties. Dat begint vaak met een kleinigheidje bijvoorbeeld geluidsoverlast, rommel op straat, overhangende takken. Door hier niet met elkaar over te praten, bestaat de kans dat er een conflict ontstaat. Buurtbemiddeling via ContourdeTwern kan u hierbij helpen.