Ga naar de inhoud
Logo van Gemeente Dongen

Dongen Beweegt!

Sport en de gemeente Dongen kunnen niet los van elkaar worden gezien. Een grote groep Dongenaren is betrokken bij sportverenigingen, zowel actief sportend als aan de zijlijn. De gemeente vindt het belangrijk om hierin te blijven investeren. Dat doen we onder de noemer 'Dongen Beweegt!' met verschillende initiatieven. Meer hierover leest u op deze pagina.

Combinatiefunctionarissen

In de gemeente Dongen zijn combinatiefunctionarissen actief. Zij zijn vakleerkracht gym op diverse Dongense scholen en organiseren uiteenlopende sport- en beweegactiviteiten zoals de gezamenlijke sportdagen. De verbinding tussen verschillende sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals onderwijs, zorg, welzijn en kinderopvang staat hierbij centraal.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)

Dongen is sinds 2012 een JOGG-gemeente. Samen met verschillende lokale partners zet de gemeente Dongen zich in om gezond eten en voldoende bewegen gemakkelijk en aantrekkelijk te maken voor de Dongense jeugd. JOGG-Dongen verbindt partners, versterkt bestaande initiatieven en zet nieuwe acties op.

Wilt u meer weten over de JOGG-aanpak of denkt u een bijdrage te kunnen leveren? Neem dan contact op met mevrouw J. Willemse - Vermunt via telefoonnummer 14 0162.

Sportgala

Dongen heeft een rijk verenigingsleven op sportgebied. Dat levert veel kampioenen op. Eén keer per jaar, tijdens het Sportgala, huldigen we deze kampioenen en zetten we hen uitgebreid in het zonnetje.

Facebook

Volg de Facebook-pagina Dongen Beweegt! om op de hoogte te blijven. Hierop vindt u informatie over leuke en sportieve activiteiten, verhalen over Dongense (top)sporters, tips over gezond leven en updates vanuit de combinatiefunctionarissen.