Logo van Gemeente Dongen

Werken voor Dongen

Gemeente Dongen geeft ruimte. Logisch. Want Dongen heeft veel te bieden. Van een rijk verenigingsleven tot grote evenementen, van monumentale panden met nieuwe bestemmingen tot hypermoderne bedrijven. De gemeenschap is hecht; inwoners helpen en steunen elkaar en zijn in staat om gezamenlijke doelen te realiseren. De gemeente heeft een sterke traditie in de maakindustrie, van oudsher gekenmerkt door moeilijke tijden. Dat maakt Dongenaren vindingrijk, initiatiefrijk, warm en goed voor elkaar. Dát is het Dongens DNA.

Met onze organisatie maken we elke dag de verbinding met Dongen. Dat doen we met zelforganiserende teams. En dat betekent: veel samenwerking, korte lijnen en pragmatisch in plaats van bureaucratisch werken. Hier mag je alles leren en kun je overal in ontwikkelen. Dat vraagt om lef van zowel jezelf als onze organisatie. Dus doe maar! Maak fouten, experimenteer, val, sta op, leer en ga door. Dongen geeft ruimte. Want alleen zo halen we samen het beste uit jezelf én uit Dongen.

Vacatures

Ben je benieuwd naar de openstaande vacatures? Klik op de button 'Ik wil werken voor Dongen'. Je komt dan op de website Werken voor Midden-Brabant en kunt online solliciteren naar de vacature die jou aanspreekt.

Werken voor Dongen: 'De vrijheid is onbetaalbaar'

‘De vrijheid is onbetaalbaar’ 

Jeroen van Broekhoven, vakman bovenwijksbeheer 

“Na mijn opleiding MTS Werktuigbouwkunde heb ik eerst bij een smederij gewerkt en daarna bij een landbouwmechanisatiebedrijf. Mijn vader werkte als onderhoudsmonteur voor de gemeente Dongen. Toen hij met vroegpensioen ging, besloot ik het over andere boeg te gooien en te solliciteren naar functie van vakman bovenwijksbeheer. En daar heb ik geen dag spijt van gehad. Mijn werk is super afwisselend. Ik vind het heerlijk om te sleutelen en dat kan in de werkplaats. Ook ben ik graag op pad met de bus en buiten bezig om dingen te repareren. Vooral de contacten met inwoners in het dorp en collega’s zijn mooi; ik krijg vaak complimenten en dat maakt het werk extra leuk. Ik help mensen graag. Bij de gemeente krijg ik volop kansen om opleidingen te volgen. Ik ben bijvoorbeeld nen 3140 gecertificeerd en mag elektrische arbeidsmiddelen keuren. Ook ik heb ik mijn rijbewijs gehaald voor een aanhanger en vrachtwagen. Daarnaast ben ik 13 jaar brandweerman geweest en nu nog steeds bedrijfshulpverlener. Wat ik het meeste waardeer? Dat ik mijn eigen werk en tijd kan indelen. Die vrijheid is onbetaalbaar. De balans met privé is daardoor ook goed: thuis klussen, sleutelen aan de oldtimer camper, motorrijden, wintersport, wandelen, vrouw en kinderen... Genoeg hobby’s. Ja, ik heb het goed naar mijn zin. Maar het lijkt me tof om ooit een uitvinding te doen waar mensen mee geholpen zijn. En dat ik dan kan stoppen met werken ha ha.” 

Wij bieden

Wij bieden
Een goed salaris is de basis. Je krijgt een marktconform loon volgens de CAO Gemeenten. Daarnaast krijg je:

  • een goed inwerkprogramma met een buddy;
  • flexibele werktijden; op kantoor, op locatie in Dongen of thuis. Zodat je werk en privé goed kunt combineren;
  • telefoon, laptop en een budget voor een thuiswerkplek;
  • reiskosten- en thuiswerkvergoeding;
  • pensioenregeling;
  • individueel keuzebudget (voor bv. extra vakantiedagen);
  • tegemoetkoming op je premie voor de zorgverzekering;
  • activiteiten met collega’s, zoals de zomerborrel, sportdag en kerstmarkt. Ook hebben we een actieve personeelsvereniging.

Daarnaast kun je investeren in je ontwikkeling door opleidingen en cursussen te volgen. 
 

Open sollicitatie

Staat er geen passende vacature voor je bij? Maar zou je wel voor Dongen willen werken? Stuur gerust een open sollicitatie. Wie weet hebben we mogelijkheden. Want werken voor Dongen is maatwerk. Stuur een berichtje met je vraag en gegevens naar sollicitatie@dongen.nl en we nemen contact met je op. 

Externe inhuur

Bij ons kun je werken aan interessante projecten en vraagstukken. Van openbare ruimte tot jeugdzorg en van verkeer tot financiën: voor deze en andere beleidsterreinen zoeken we regelmatig inhuurkrachten. We organiseren onze externe inhuur grotendeels via detacheringsbureaus. Werving voor tijdelijke opdrachten loopt via de gewone wervingskanalen.

Stagiairs

Dongen helpt stagiairs graag op weg. Jaarlijks bieden we studenten de kans om zich te ontwikkelen en te groeien in de praktijk. Er zijn bij ons mogelijkheden voor een snuffel-, praktijk-, meewerk-of afstudeerstage. We staan open voor jouw frisse blik op onze organisatie. Informeer naar de mogelijkheden via sollicitatie@dongen.nl

Traineeships

Gemeente Dongen is een organisatie met ongeveer 250 medewerkers. Om te blijven innoveren hebben we talenten nodig die ook het beste uit zichzelf willen halen. Die willen groeien om Dongen verder te helpen. Als trainee ga je met uitdagende vraagstukken aan de slag. We hebben een samenwerking met traineebureau Akkodis. Heb je interesse in een traineeship bij gemeente Dongen, neem dan rechtstreeks contact op met Akkodis via academynl@akkodis.com. Wil je eerst nog meer weten, mail dan naar sollicitatie@dongen.nl.

Over Dongen

De gemeente Dongen, een groene parel tussen Tilburg en Breda. Op steenworp afstand van De Efteling, Beekse Bergen en de Drunense Duinen. Een warm en gezellig dorp met ruim 27 duizend inwoners. Bekend om de leerlooierijen van weleer. Een sociale gemeente om te wonen en een gastvrije gemeente om te bezoeken. Ooit gekroond tot het gewoonste dorp van Nederland. Maar niets is minder waar. Want als je de gemeente écht leert kennen dan ervaar je hoe ‘bizar bijzonder’ het werkelijk is. Dongen kenmerkt zich namelijk door een ongekend actief en rijk club- en verenigingsleven.
 
Zoals het water van de Donge als een levensader door het dorp stroomt, zo stroomt een bruisend verenigingsleven door de aderen van de gemeente. Zodra er iets te organiseren valt, leeft het dorp zichtbaar op en is de saamhorigheid en verbondenheid voelbaar. Dan is Dongen op z’n best en mooist. Het zaadje voor dit unieke verenigings-DNA is ruim 60 jaar geleden geplant toen twee broeders de Zomerspelen bedachten. Een meerdaags spektakelevenement voor kinderen dat jaarlijks plaatsvindt. Georganiseerd door (inmiddels) 250 vrijwilligers en uitgevoerd op zeer hoogstaand niveau. 
 
Wat de broeders hebben achtergelaten, is meer dan een evenement. Dongen is dankzij de Zomerspelen uitgegroeid tot een hechte en sociale dorpsgemeenschap met een leefcultuur die zich het best kenmerkt door gemoedelijkheid, creativiteit en verbondenheid. Een ondernemend dorp waar vrijwilligers en sponsoren niet stilzitten en de schouders eronder zetten als er wat georganiseerd moet worden. Om die reden zijn ook DongenIce en het Oranjeparkfestival begrippen in de regio geworden.

Je vindt in Dongen alles om fijn te wonen. Naast een breed winkelaanbod, zijn er in alle kernen basisscholen, een grote middelbare school met tweetalig onderwijs, is er een ruim aanbod sportverenigingen én zijn er grote (internationale) bedrijven gevestigd. En wie Brabantse gezelligheid zoekt, kan bij één van de bruine cafés terecht. Want ooit had Dongen de meeste kroegen op het aantal inwoners. 
 
Mocht je Dongen bezoeken, laat je dan onderdompelen in de gastvrijheid en bezoek deze prachtige bezienswaardigheden: de ruïne van de Oude Kerk, de molen koningin Wilhelmina, museum De Looierij, het Heuvelpark met de Donge en de route met historische grenspalen IJzertijdboerderij. Via het uitgezette Broederpad kom je een deel van deze trekpleisters tegen. Of geniet van het ecopad dat de drie kernen – Dongen, ‘s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart – natuurlijk met elkaar verbindt.