Logo van Gemeente Dongen

Financiële zorgen of schulden?

Heeft u schulden of financiële zorgen? Is er in uw situatie iets veranderd waardoor u moeite heeft om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Heeft u al te maken met schulden en aanmaningen van schuldeisers? 

Misschien vindt u het moeilijk om uw administratie op orde te houden. Omdat u bijvoorbeeld moeite heeft met het invullen van formulieren. Of u maakt de post niet meer open omdat u niet meer kunt overzien wat u er mee moet doen. Vraag dan om hulp, voordat de situatie uit de hand loopt. Het kan ook zijn dat u dreigt uw woning te verliezen door bijvoorbeeld een huurachterstand. Als u tijdig aan de bel trekt kunnen we samen met u bekijken hoe we dit kunnen voorkomen. 

Aarzel niet! Vraag om hulp

Bij de gemeente Dongen is een regievoerder schuldhulpverlening werkzaam. De regievoerder schuldhulpverlening geeft advies en tips en kan u in contact brengen met instanties die u kunnen helpen. Samen bekijken we wat er nodig is om uw situatie te verbeteren. We kijken daarbij altijd naar uw eigen (financiële) mogelijkheden. U kunt met al uw financiële vragen terecht en dit wordt vertrouwelijk behandeld.

Contact

Neem contact op via het algemene telefoonnummer 0162 en vraag naar de regievoerder schuldhulpverlening. U kunt het nummer bereiken tijdens openingstijden. E-mail: hulpbijfinancien@dongen.nl

Inloopspreekuur

  • Elke eerste dinsdag van de maand van 13.00 tot 14.30 bij Mijzo (kantoor SWOD, Dongepark 1).
  • Elke eerste maandag en derde woensdag van de maand van 13.00 tot 15.00 uur bij Eagle Shelter (Crispijnhof 9).

Cliëntondersteuning 

Cliëntondersteuners geven informatie en advies op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, (preventieve) zorg, jeugdzorg, onderwijs, welzijn, wonen, werk & inkomen. Cliëntondersteuners zijn onafhankelijk en kunnen u de weg wijzen. Bijvoorbeeld naar activiteiten of hulpverleners in uw buurt. Meer informatie leest u op de webpagina Clientondersteuning.