Logo van Gemeente Dongen

Afvalinzameling

De gemeente Dongen verzorgt de inzameling van huishoudelijk afval. Op deze pagina leest u meer over de manier van afvalinzameling en afvalscheiding.

Afvalwijzer

Alle actuele informatie over ophaaldagen de Afvalwijzer. In de Afvalwijzer leest u ook welk afval bij welke afvalstroom hoort. U kunt op drie manieren aan uw persoonlijke Afvalwijzer komen:

  • Download de Afvalwijzer app voor uw smartphone of tablet en vul uw postcode is. U kunt nu de ophaaldagen inzien. Ook kunt u een bericht ontvangen uw container buiten moet staan. Of als er veranderingen zijn in het ophaalschema door bijvoorbeeld feestdagen of weersomstandigheden. U vindt de app in alle app-stores, zoek op "Afvalwijzer".
  • Download uw persoonlijke afvalkalender op de website www.mijnafvalwijzer.nl. Nadat u uw postcode en huisnummer heeft ingevoerd, komt op uw scherm de afvalkalender. U kunt deze pdf dan opslaan en/of uitprinten.
  • Heeft u geen smartphone of computer met internetverbinding? Bel dan naar de gemeente via 14 0162. Wij printen uw persoonlijke Afvalwijzer voor u uit. Deze krijgt u per post toegestuurd.

(Ondergrondse)containers

Containers aan huis

De meeste huishoudens hebben 3 containers voor het aanbieden van huishoudelijk afval. Eén voor restafval, één voor gft-afval en één voor papier. U mag uw container één keer aanbieden op de inzameldag. Bij een tweede aanbieding op dezelfde dag wordt de container niet geleegd. Wanneer de container wordt geleegd kunt u terugvinden in de Afvalwijzer. PMD kunt u aanbieden in de daarvoor bestemde doorzichtige, gerecyclde zak. PMD wordt wekelijks opgehaald bij u in de straat. 

Ondergrondse containers en locaties

Inwoners die wonen in een flat of in een appartementencomplex gebruiken een ondergrondse container voor het aanbieden van hun gft- en restafval. Dit geldt ook voor inwoners van sommige nieuwbouwlocaties. De locaties van de ondergrondse containers kunt u inzien op deze kaart. Er zijn 2 soorten. Bij de één kunt u het aantal tikken (klepopeningen) die u nog heeft wel aflezen, en bij de ander niet. Hoe veel tikken u heeft per jaar en hoe dit precies werkt leest u op deze pagina onder het kopje 'Milieupas (druppel/tag) voor ondergrondse container'. PMD kunt u aanbieden in de daarvoor bestemde doorzichtige, gerecyclde zak. PMD wordt wekelijks opgehaald bij u in de straat. 

Wilt u een (vervangende) afvalcontainer, milieupas, KCA-box of extra GFT container aanvragen? Dat kan digitaal op deze pagina.

Kosten

De kosten voor het gebruik van de ondergrondse container en de afvalinzameling van uw 3 containers (rest-, papier- en gft-container) zijn verwerkt in de afvalstoffenheffing.

Afvalinzameling en privacy

Voor de afvalinzameling gebruikt de gemeente Dongen de persoonsgegevens in de uitvoering van haar dienstverlening voor de gemeente, die de wettelijke taak heeft de afvalinzameling te (laten) verzorgen. De gemeente gebruikt de persoonsgegevens onder andere voor het beheer en de beveiliging van de locaties van de gemeente Dongen. Op de pagina privacy en afvalinzameling leest u waarvoor wij de gegevens precies gebruiken.