Logo van Gemeente Dongen

Gratis menstruatie- en incontinentieproducten

donderdag 05 mei 2022
Gratis menstruatie- en incontinentieproducten

1 op de 10 vrouwen heeft soms geen geld voor maanverband of tampons. Als je moet rondkomen van een beperkt budget in de week, gaat dat geld grotendeels op aan eten en drinken. Maar van dat geld moeten ook verzorgings - en hygiëneproducten gekocht worden. Dat maakt dat er soms geen geld is voor maandverband of andere menstruatieproducten.

Voor iedere vrouw die het nodig heeft

Menstruatieproducten moeten voor iedere vrouw beschikbaar zijn die het nodig heeft. De gemeente Dongen stelt daarom sinds 1 mei gratis menstruatieproducten beschikbaar voor mensen die moeite hebben om rond te komen. Of voor inwoners waarvoor het lastig is om vanwege een andere reden aan deze producten te komen. 

Hier zijn de spullen te vinden 

Menstruatieproducten zijn te vinden in de verschillende Buurtkastjes in Dongen. Bij Eagle Shelter, Crispijnhof 9 langs de weg staat zo’n kast. Hierin liggen maandverband, tampons en incontinentiemateriaal. Inwoners die het nodig hebben, kunnen de spullen uit deze kast pakken. Zijn de spullen in het kastje op? Dan liggen ze ook in de winkel zonder kassa van Eagle Shelter.

Er komen nog meer plekken waar deze spullen op te halen zijn

De gemeente is onder andere in gesprek met scholen en huisartspraktijken. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met de gemeente via info@dongen.nl of 14 0162.

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/gratis-menstruatie-en-incontinentieproducten?tx_news_pi1%5Bmonth%5D=5&tx_news_pi1%5Byear%5D=2022&cHash=8d95acf4103bd5ba107e515972e65e5b