Logo van Gemeente Dongen

Paspoortpiek: vraag een nieuw reisdocument op tijd aan 

woensdag 28 februari 2024
Paspoortpiek: vraag een nieuw reisdocument op tijd aan 

Verloopt jouw paspoort of identiteitskaart dit jaar? Verleng het reisdocument dan zo snel mogelijk. De gemeente Dongen verwacht drukte vanwege de zogeheten ‘paspoortpiek'.  

Paspoortpiek 

Paspoorten en identiteitskaarten uitgegeven in 2014 waren vanaf dat moment voor het eerst 10 jaar geldig in plaats van 5 jaar. De eerste reisdocumenten met de nieuwe geldigheid verlopen daarom vanaf dit jaar. Dit noemen we de ‘Paspoortpiek’. Sowieso vernieuwen veel mensen in de periode voor vakantie hun reisdocument. Dit kan leiden tot drukte op het gemeentehuis.  

Vraag tijdig een nieuw paspoort of identiteitskaart aan

Veel inwoners van de gemeente Dongen moeten dit jaar hun paspoort of identiteitskaart vernieuwen. Verloopt binnenkort jouw document? Plan dan alvast een afspraak in, zodat je zeker weet dat je terecht kunt op een moment dat het jou uitkomt en dat je op tijd voorzien bent van een nieuw reisdocument. Houd rekening met een levertijd van minimaal 5 werkdagen na de afspraak. Het ophalen van een document kan zonder afspraak. 

Afspraak maken

Maak voor het aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitskaart een afspraak. Dit kan online via www.dongen.nl/afspraakmaken of door te bellen naar 14 0162. Neem naar de afspraak de benodigde spullen mee. Dit lees je op www.dongen.nl/paspoort.  

Voorbereid 

Gemeente Dongen bereidt zich goed voor op de paspoortpiek. Denk bijvoorbeeld aan extra inzet van personeel. Ook informeren we inwoners via brieven, social media, www.dongen.nl en de infokrant. Ondanks dat kan het alsnog zijn dat je langer moet wachten dan dat je van ons gewend bent.  

Delen via e-mail

https://www.dongen.nl/actueel/nieuwsbericht/archief/paspoortpiek-vraag-een-nieuw-reisdocument-op-tijd-aan?tx_news_pi1%5Bmonth%5D=2&tx_news_pi1%5Byear%5D=2024&cHash=baf220e25aba536834af6821a3a9a34f